solyanreklam
sagreklam

Unutmamak ve Unutturmamak için…

Bahçelievler'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Unutmamak ve Unutturmamak için…
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Unutmamak ve Unutturmamak için…

Bahçelievler'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

 

Yurt genelinde olduğu gibi, Bahçelievler'de de 15 Temmuz darbe girişiminin 2'nci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bahçelievler Kaymakamlığı ve Bahçelievler Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliklerinin ilk günü olan 14 Temmuz Cumartesi günü Abidin Pak Öğretmenevinde, ilçemizde ikamet eden tüm şehit yakınları ve gaziler için yemekli anma organizasyonu düzenlendi.

Etkinliklerin 2’nci günü olan 15 Temmuz Pazar günü ise ilk olarak Edirnekapı Şehitliğinde Şehit Mahir Ayabak, ardından Kocasinan Mezarlığında Şehit Mehmet Karaaslan kabirleri ziyaret edildi. Aynı gün öğle namazı öncesi Yenibosna Merkez Camiinde “251 Şehit’e 251 Hatim” programı gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğraflarından oluşan sergisi ise Hükümet Konağı Meydanında açıldı.

Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek

Bahçelievler Abidin Pak Öğretmen evinde verilen yemeğe Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftü vekili Sabri Özgökçe ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz’ün yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve 314 Hatim duası

İlçe genelinde başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere geçmişten günümüze gözlerini kırpmadan vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına hediye edilmek üzere Yenibosna Merkez Camiinde Mevlid-i Şerif okundu ve ilçe genelinde okunan 314 Hatmi Şerif duası gerçekleşti. Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftü vekili Sabri Özgökçe ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz’ün de katıldığı duanın sonunda vatandaşlara cami çıkışında belediye tarafından yiyecek ikramında bulunuldu.

15 Temmuz Şehitliği ziyaret edildi

Hain darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi asker görünümlü vatan hainlerinin silahlarından sıkılan mermilerle şehit düşen Vatan evlatları Edirnekapı Şehitliği içerisinde ayrı bir yerde konumlandırılan “15 Temmuz Şehitliği” bölümünde dualarla yâd edildi.

Bahçelievler’de ikamet eden 15 Temmuz Şehidi Mahir Ayabak’ın kabrinin de bulunduğu şehitlik anma programına merhum Şehit Ayabak’ın ailesinin yanı sıra Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Müftü vekili Sabri Özgökçe ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz katıldı. Din görevlilerince okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Şehit Mahir Ayabak ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Aynı grup daha sonra Kocasinan Mezarlığına geçerek kabri bulunan 15 Temmuz Şehidi Mehmet Karaaslan’ı aile yakınlarıyla birlikte andı. Merhum Şehit Karaaslan’ın kabri başında da din görevlilerince okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

15 Temmuz Şehitleri sergisi

15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin yazdığı destanı anmak amacıyla Bahçelievler Belediyesince hazırlanan “15 Temmuz Şehitleri Sergisi” Bahçelievler kamu binaları meydanında açıldı.

Sergini açılışına Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftü vekili Sabri Özgökçe ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz’ün yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık