solyanreklam
sagreklam
  • 05 Şubat 2018, Pazartesi 16:02
HakanSOYSAL

Hakan SOYSAL

Bu proje ile neyi hedefliyoruz?

80’li yıllarda Bursa Hakimiyet ile başlayan, Hürriyet Haber Ajansı (artık DHA), Yeni Gün ve Olay gazeteleri ile devam eden yazılı basın emekçiliği, interneti ilk fark edenlerden birisi olmam itibariyle 90’larda sona ermişti. Yeni fikirlerin peşine takılarak, yeni projeler için yeni mecralara yelken açmıştık.

Doksanlı yılların sonlarında interneti kabullenmekte zorlanan iş dünyası ve basın kurumlarıyla ilgili dostlarla maziye yönelen muhabbetlerimiz de, acı bir tecrübe olarak hala gözlerimizin önüne gelir.

Günümüzde yeni iletişim teknolojileri aracılığıyla mesaj bombardımanının en üst düzeyde yaşandığı, gerek kurumlar, gerek insanların bu bombardımanın arasında kayboldukları bir gerçek.

Yeni Medya dediğimiz kavram, yeni iletişim teknolojilerinin hayatımıza kattığı internet,mobil ve sosyal medya yayıncılığını kapsayarak hepimizi artık bambaşka bir noktaya taşıdı.

Yeni Medya ya da yeni iletişim teknolojileri insanlara yerelde kendilerini ilgilendiren konularla daha çok bilgilenme ve bilgi sahibi oldukları hayatlarını ilgilendiren konularda daha fazla söz sahibi olma hakkı verdi. Belediyelerin kurdukları şikayet çözüm masaları ise bu değişimin ve halkla olan karşılıklı etkileşimin en güzel göstergesi

Belediyeler için bu husus çok daha fazla önem taşımaktadır. Çünkü belediyelerin yürüttüğü hizmetler, günlük hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bu hizmetler, “beşikten mezara” kadar hayatımızın çeşitli yönünü kapsamaktadır. Yerel yönetimin önemi ve kamuoyunda sürekli tartışılmasının sebebi yürütmeye çalıştıkları bu hizmetlerden ileri gelmektedir..

Belediye yönetimlerinde yer alan dostlarla yaptığımız sohbetlerde, en çok şikayet ettikleri konu ,ürettikleri güzel hizmetlerin geniş kitlelere ulaşamaması noktasında toplanıyordu.Siyaseten bulundukları konumlara gelen bu dostlar,karar alıcı noktada bulunanların projelerini, ürettikleri hizmetleri bilmeleri gerektiğini dillendiriyorlardı.

Diğer bir nokta ise ; siyaseten aynı tarafta oldıkları belediyeler yada karşı grupta yer alan belediyelerin hizmetlerini, projelerini ve çalışmalarını görmelerinin, kendilerininde onların hizmetlerini bilmelerinin önemine vurgu yapıyorlardı..Bunun 'bilgi ve tecrübe' paylaşımı noktasında çok önemli olduğunu, kendilerinin ve onların yapılmış projelerden esinlenerek kendi bölgelerine katkı verebileceklerini ileri sürüyorlardı.

Konu üzerinde biraz düşününce dostlara hak verdim. . Özellikle Anadolu’daki küçük belediyeler için 1.398 belediyede üretilen hizmetleri bilmelerinin kendileri açısından 'ücretsiz bir danışmanlık ' olacağına inandım. .

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'nin kurucu başkanı olan ve 50 yıldır bu konuda bilgi ve tecrübelerini kamuoyuyla basın aracılığı ile paylaşan sevgili Ziya Güney Başkanıma da bunu görüşmemizde ilettim. Başkanımın belediyecilik konusunda bilgi ve tecrübelerinin Bursa'da olduğu kadar, Anadolu'da da ilgi uyandıracağına inanıyorum.

Sözün özü ; süreç içerisinde yaptığımız görüşmelerde aldığım bilgi ve paylaşımlar sonrası kurucusu olduğum şirketlerden birisinin bu alanda proje geliştirmesi noktasında karar verdim.

Planlama yaparken, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan insanların bir ekrandan Türkiye'de bulunan tüm belediyeleri parti bazında, şehir bazında,belediye bazında ve kategori bazında tüm icraatlarını takip etme hakkı vermenin önemini arkadaşlarıma ilettim.

Bu proje hem belediyelerinin hizmet, proje, etkinliklerini, yerelden çıkarıp ülke bazında herkesin tanıması ve bilmesine hizmet etmeli, aynı zamanda belediyelerin bulunduğu yerleşim yerlerinde yaşayanlarla etkileşim kurmasına izin vererek, bu icraatları değerlendirmeye açık tutmalı idi..

Projenin test günlerinde Ankara ve Anadolu'da siyaseten önemli makamlarda bulunanların Belediyeler Haber Platformu'nu takibe almalarını,arkadaşlarımla doğru yolda olduğumuzun göstergesi olarak değerlendirdik.

Etki alanımızı daha da genişletmek için Türkiye'de 3 milyon mobil telefon ve tablette yer alan, BUNDLE ve NABIZ uygulamalarından yayına geçtik. Artık Belediyeler Haber Platformu'na girilen her haber, aynı anda 3 milyon kişinin mobil cihazlarında bulunan bu uygulamalarda da yayınlanmakta.

Haber Ajansı Yayın Grubu bünyesinde çalışmaları süren habermerkezi.com.tr ,yerelhaberler.com.tr ,haberajansi.com.tr, baskanroportajlari.com ve diğer network sitelerinin birer birer devreye girmesiyle birlikte habercilik ağımız önümüzdeki haftalarda daha da güçlenecek.. Yerel Haberleri daha fazla dikkat çekecek bir noktaya taşıyacağız.

Bu süreçte; dostlarımız ve okuyucularımızdan projemizin herkesin faydasına olacak şekilde gelişmesi için ekip olarak  katkılarını bekliyoruz.

 

Projenin kapsamı :

Belediyehaberleri.com.tr platformu ile ;

* Tüm belediyelerin platformda kendilerine özel sayfaları bulunmaktadır.

* İlgilendiğiniz belediyeyi platformda yer alan belediyeye özel sayfasından takip edebilirsiniz.

* Belediye Rehberi bölümünden 1400 belediyenin iletişim bilgilerine, tarihçelerine,sosyal medya hesaplarına ve uygulamalarına ulaşılabilirsiniz.

* Biyografi bölümünden tüm belediye başkanları,meclis üyeleri ve yönetim birimlerinde çalısanların öz geçmişlerini görebilirsiniz.

* AK Parti,CHP ve MHP'li ve diğer partili belediyelerin haberlerini topluca partili belediyeler sayfasından okuyabilirsiniz.

* Yaşadığınız şehirdeki belediyelerin haberlerini, topluca bir sayfadan okuyup,dilerseniz parti ve belediye bazında listeyelebilirsiniz.

* Hizmet aldığınız ilçe ve belde belediyesini, aylık değişken anket ile başarı noktasında değerlendirebilirsiniz.

* Büyükşehir ve il belediyelerinden aldığınız hizmeti ve çalışmalarını Halk Anketi ile aylık değerlendirebilirsiniz.

* Etkinlik Takvimi ile hangi şehirde hangi belediyenin, ne zaman, ne etkinliği var, takip edebilirsiniz.

* Her çalışma ve etkinliğinin, platforma haber olarak aktarılması ile belediyeler başarı noktasında puanlamaktadır.Bu puanlamaya göre, sistem tarafından

 otomatik olarak En Aktif Belediyeler listesi çıkarılmaktadır.

* Belediyeler, çalışmalarının yansıması olan haber içeriklerinin sayısına göre elde ettikleri puanlarla, Bronz (*), Silver (**) ve Gold (***) ROZETLERLE ödüllendirilmektedirler.

* En Aktif Belediyeler bölümünden, en fazla puanı olan beledilerin sayfalarına kolayca geçiş yapabilirsiniz.

* Belediye arama motorundan, aradığınız belediye syafasına büyükşehir, il,ilçe,büyükşehir ilçe ve belde belediye statülerine göre arama yaparak kolayca ulaşabiirsiniz

* Röportajlar bölümünden, başkanlar ile yapılan son röportajları okuyabilirsiniz..

* Yazarlar kısmından, belediyecilik konusunda etkin, bilgili ve vizyon sahibi yazarlarımızı okuyabilirsiniz..

 

Belediyehaberleri.com.tr Haber Platformu, özel olarak oluşturulan bir proje kapsamında 1400 belediye ile alakalı bütün haber kaynaklarını sürekli olarak takip eder

ve en önemli haberleri seçerek 7 gün 24 saat durmaksızın sizlere ulaştırır.

 

Platforma www.belediyehaberleri.com.tr ve www.belediyehaberleri.org adreslerinden ulaşabilirsiniz.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık