solyanreklam
sagreklam

46.ULUSLARARASI YAŞAR DOĞU GÜREŞ TURNUVASI BAHÇELİEVLER’DE BAŞLADI

46.ULUSLARARASI YAŞAR DOĞU GÜREŞ TURNUVASI BAHÇELİEVLER’DE BAŞLADI

46.ULUSLARARASI YAŞAR DOĞU GÜREŞ TURNUVASI BAHÇELİEVLER’DE BAŞLADI
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

46.ULUSLARARASI YAŞAR DOĞU GÜREŞ TURNUVASI  BAHÇELİEVLER’DE BAŞLADI

 

Bu yıl 46.düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu güreş turnuvası Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde Hasan Doğan spor kompleksinde başladı. Turnuva boyunca 21 ülkeden yaklaşık 300 güreşçi mindere çıkacak. Kura çekiminin ardından sabah tartılar yapıldı. Ardından da 57,65,74 86 ,97 kilo erkekler ve 50,55,59,65,72 kilo kadınlar eleme maçları, çeyrek ve yarı finalleri yapıldı. Cumartesi günü erkekler 61,70,79,92,125 kilo ile kadınlar 53,57,62,68,76 kilo müsabakalarının eleme ve yarı final maçlarıyla, ilk gün yapılan kiloların finalleri gerçekleştirilecek. Turnuva pazar günü 12:00-14-00 saatleri arasında ikinci gün sonunda finale kalan güreşçilerin müsabakalarıyla sona erecek.

Hasan Doğan spor kompleksinde müsabakaları yerinde takip eden Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Sporun ve sporcun gelişimi için 14 yılda dev yatırım ve hizmetlere imza attık. Bahçelievler Belediyesi olarak gençlerin ve çocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve kültürüne sahip bireyler olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Türk güreş tarihinin en önemli isimlerinden Yaşar Doğu’nun adına yapılan  uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Diğer yandan Ekim ayında Macaristan’da düzenlenecek olan dünya şampiyonası öncesinde en önemli turnuva olma özelliğini taşıması ve Dünya sıralamasına puan vermesi nedeniyle ülkeler turnuvaya büyük önem veriyor. Avrupa ve dünyanın tanıdığı birçok önemli isim Yaşar Doğu turnuvasında ter döküyor. Özellikle ABD takımında 74kg Olimpiyat ve 4 kez Dünya Şampiyonu Jordan Burrougs, 97kg Olimpiyat ve 2 kez Dünya Şampiyonu Kyle Synder, Dünya Şampiyonu 61kg Logan Stieber, Olimpiyat ve Dünya 3.sü 86kg Michael J.Cox, 57kg Dünya 2.si Thomas Gilman, Pan American Şampiyonu ve Dünya 3.sü 70kg James Green, 86kg David Taylor, 125kg Nicholas Gwiazdoowski gibi güçlü isimler var.

Türkiye’den ise Yasemin Adar, Evin Demirhan, Buse Tosun, Süleyman Atlı, Selahattin Kılıçsallayan, Yakup Gör, Fatih Erdin, Rıza Yıldırım, Cengizhan Erdoğan, Selim Yaşar, Mustafa Kaya, Recep Topal, Ahmet Bilici, Hüseyin Civelek gibi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya kazanmış güçlü isimler yer alacak.

Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, İran, Ukrayna, Belarus ve Dağıstanlı, Bulgar, Romen birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçi mindere çıkacak. Dünya şampiyonasının provası olma niteliğinde ki karşılaşmaların büyük bir çekilmeye sahne olması bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık