solyanreklam
sagreklam

BTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER, MUDANYA’DA SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTI.

BTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER, MUDANYA’DA SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTI.

BTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER, MUDANYA’DA SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTI.
  • 17 Kasım 2014, Pazartesi 0:00

BTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER, MUDANYA’DA SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTI.

Mudanya Belediyesi’nin her ay geleneksel hale getirdiği sahil ve denizlerin temizliğine üniversitelerden de destek geldi. Bursa Teknik Üniversitesi, Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Mudanya’da geri dönüşüme kazandırılmak üzere sahil temizliği yaptı. Mudanya Belediyesi’nin katkıları ile Güzelyalı İDO İskelesinde başlayan temizliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’da destek verdi.

DOÇENT DOKTOR AKGÜN: AMACIMIZ ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK

Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin 4 ayrı koldan yürüttüğü çevre temizliğinde, plastik, metal, cam ve kâğıt atıklar ayrı ayrı sınıflandırılarak toplandı.Güzelyalı’da başlayan ve Mudanya Mütareke binası önünde son bulan çevre hareketine Başkan Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra başkan yardımcısı Metin Bağcı ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Ali Polat’ da katıldı.

TÜRKYILMAZ:  MUDANYA’DA SAHİL TEMİZLİĞİ HER AY YAPILACAK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeye mavi bayrak kazandırmak için çalışmalara hız verdiklerini Ekim ayında ilk sahil temizleme çalışmasını yaptıklarını ikinci çalışmayı da Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Mudanya’daki çevre temizlik hareketinin her ay farklı bir sivil toplum kuruluşu ile tekrarlanacağını söyleyen Türkyılmaz, amaçlarının çevre bilincini gençlere, öğrencilere ve Mudanyalılara aşılmak olduğunu söyledi. Türkyılmaz ‘’Allah’ın yarattığı her canlıyı ve doğayı korumak bizim görevimiz. Denizi, havası, toprağıyla Mudanya’yı tertemiz yapacağız. Mavi Bayrağı Mudanyamıza asacağız. Bu konuda halkımızdan duyarlılık bekliyoruz’’ dedi.

DOÇENT DOKTOR AKGÜN:  BİZİM İÇİNDE İYİ BİR TECRÜBE OLDU

Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Nalan Akgün’de, Mudanya Belediyesi’nin kendilerine sahada çalışma imkânı vermesinden dolayı Başkan Türkyılmaz’a teşekkür etti. Mudanya’da çevre bilincinin aşılanması ve toplanan atıkların geri dönüşüme kazandırılması için yaptıkları çalışmanın kendileri içinde iyi bir tecrübe olduğunu söyleyen Doçent Akgün, Mudanya Belediyesi ile yürüttükleri bu çalışmayı devamlı kılmak istediklerini söyledi. Akgün, bundan sonra yapılacak etkinliklerde sahilde toplanan atıkların doğaya kazandırılması için ortak bir çalışma yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık