solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Örnek Projeleri Antalya Fuarı'nda

Büyükşehir'in Örnek Projeleri Antalya Fuarı'nda

Büyükşehir'in Örnek Projeleri Antalya Fuarı'nda
  • 29 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birlii'nin destei ve Akdeniz Belediyeler Birlii (AKBB) koordinatörlüünde bu yl 8'incisi düzenlenen Antalya ehircilik Ve Teknolojileri Fuar'nda yerini ald.

28 Martta balayan ve 30 Mart tarihine kadar Expo Center' da devam edecek fuarda, biliim ve teknoloji anlamnda Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen projeler, kurulan stantta tantld.

Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen VR Mersin, Akll Toplu Tama, Mezarlk Bilgi Sistemi, Akll Aydnlatma Otomasyon Sistemi, Akll Kavak Uygulamas ve Akll Bisiklet(Kent- Bis) hizmetleri örnek projeler olarak sergilendi.

Büyükehir’in projeleri katlmclardan tam not ald

Dünya çapnda 5 ödül alan, Mersin genelinde 272 noktann havadan, karadan ve gece-gündüz görüntülerinin yer ald, 360 derece sanal tur yöntemi ile adeta bir açk hava müzesi niteliindeki uygulamas ile Türkiye’de bir ilk olan VR Mersin projesi fuarn göz bebei oldu. Büyükehir Belediyesi’nin katld tüm fuarlarda ilgi oda olan ve vatandalardan tam not alan VR Mersin Antalya fuarnda da youn ilgi gördü.

Mezarlk Bilgi Sistemi ziyaretçileri artt

Büyükehir Belediyesi tarafndan mezarla gelerek yaknlarn ziyaret etmek isteyen vatandalar için oluturulan mezarlk bilgi sistemi ile vatandalar mezar yerlerine, görsellerine, mezar yerinin haritalarna ulaabiliyor. Mersin’de yaayan vatandalar  “Mezarlk Bilgi Sistemi” ile ziyaret edecekleri mezar yerlerinin sözel bilgileri yannda, mezar yerinin görsellerine, mezar yerlerinin konumlarna, 3 dinde mezar yeri ziyaret adab ile bilgilere, Büyükehir Belediyesi ile ilgili haber ve duyurulara eriebilerek, cenaze hizmetlerine online olarak bavuru yapabiliyor. Büyükehir Belediyesi’ne iletmek istedikleri dilek, istek ve ikâyetlerini sistem üzerinden iletebiliyor ve mezar yeri ziyareti esnasnda mobil cihazlar ile sistem üzerinden 3 dinde dua okutabiliyor.

Akll kavak sistemi

Büyükehir Belediyesi’nin Mersin’in trafik sorununa çözüm olmas açsndan hayata geçirdii akll kavak uygulamas da teknoloji fuarnda yerini ald. Türkiye’de kullanm alannn az olduu akll kavak uygulamas Mersin’de hayata geçti. Kavaa bal kameralar sayesinde her yöndeki araçlarn saysn tespit eden bu sistem, trafik klarn tamamen araç younluuna bal olarak yönetiyor. En youn olan yöne, daha uzun süre boyunca yeil k yaklmasn salayan sistem sayesinde, kavak genelinde araçlarn ortalama bekleme süresi en aza iniyor.

Cuma gününe kadar sürecek olan fuarda, Mersin’i ve Mersin’de hayata geçirilen hizmetleri merak edenler Mersin Büyükehir Belediyesi’nin standn ziyaret edebilir.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık