solyanreklam
sagreklam

OKULLAR ARASI ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI SONUÇLANDI

Doğayı korumak, çevre konusundaki duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen atık pil toplama yarışması kapsamında ilçemizde en çok atık pil toplayan okul

OKULLAR ARASI ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI SONUÇLANDI
  • 11 Haziran 2018, Pazartesi 0:00
Doğayı korumak, çevre konusundaki duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen atık pil toplama yarışması kapsamında ilçemizde en çok atık pil toplayan okul ödüllendirildi.

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile düzenlenen 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı “Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi. Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılamayacak duruma gelmiş olan pilleri toplayarak çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunulması amaçlanan kampanyada, Yüzüncüyıl İlkokulu birinci oldu. Çocuklar üzerinde çevre bilincini oluşturmak adına yapılan yarışmada, Yüzüncüyıl İlkokulu 96,5 kg, Aydoğdubey İlkokulu 92,2 kg, Tahirağa İlkokulu 26,7 kg atık pil topladı.

Yenişehir’deki okullar arasında birinci olan Yüzüncüyıl İlkokuluna TAP Derneği tarafından 7 adet satranç takımı ve 1 adet satranç eğitim tahtası hediye edildi.

Hediyelerin verilmesi sırasında konuşan ve çevremizin korunması adına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı okul idaresine ve öğrencilerine teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, “Atık pillerin çeşitli kimyasal maddeler içerdiğini, ömrü tükenen pillerin çevreye veya çöpe atılmaması, toprağa gömülmemesi, yakılmaması gerektiği. Gelişi güzel atılan pillerin sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği oluşturacağını, doğal kaynaklarımızın verimli kullanımını artırmak için atık pilleri biriktirerek, marketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atılmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürmeliyiz” dedi.

Doğanın korunması amacıyla düzenlenen bu faaliyetlere destek veren tüm okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık