solyanreklam
sagreklam

Mersinli Çiftçi Bilinçleniyor, Ürünler Çoğalıyor

Mersinli Çiftçi Bilinçleniyor, Ürünler Çoğalıyor

Mersinli Çiftçi Bilinçleniyor, Ürünler Çoğalıyor
  • 13 Mart 2018, Salı 0:00

UYGULAMALI ETMLER MEYVESN VERECEK

Mersin tarmn ve çiftçisini ayaa kaldracak örnek projelere imza atan Mersin Büyükehir Belediyesi, tarmsal verimi arttrma ve çiftçileri bilinçlendirme amacyla balatt uygulamal eitimlere devam ediyor.

Uygulamal eitimler kapsamnda Mersinli üreticiye, narenciye, ba, sert çekirdekli meyveler ve

d mekân süs bitkilerinde bitki besleme ve budama konularnda 3 günlük yatl ve uygulamal eitimi verildi.

Mersin ekonomisinin can damar olan tarm ayaa kaldrmak için yola çkan Büyükehir Belediyesi, üretimin ilk adm olan üretici ve çiftçiyi eiterek, bilinçlenmesini salyor.

Mersinli çiftçi bilinçleniyor, ürünler çoalyor

Büyükehir Belediyesi, Alata Bahçe Kültürleri Aratrma Enstitüsü Müdürlüü ile i birlii içerisinde yürüttüü proje kapsamnda 13 ilçeden 80 üreticiye narenciye, ba, sert çekirdekli meyveler ve d mekân süs bitkilerinde bitki besleme ve budama konularnda 3 gün süren uygulamal eitim verdi.

Tarmsal üretimin miktarnn ve kalitesinin yükseltilmesi ve üreticilerin kültürel bakm ilemleri konusunda bilinçlenerek, yanl uygulamalarn ortadan kaldrlmas amacyla verilen eitimler üç gün sürdü.

Alata Bahçe Kültürleri Aratrma Enstitüsü Müdürlüü’nde gerçekleen eitimlerde bitki besleme ve gübreleme, bitki koruma ve yöntemleri, tesis kurulumu ve yetitirme teknikleri, sulama, budama, anaç kullanmnn önemi, bitki bilgisi ve bitki dikim teknii konular uygulamal olarak anlatld.

Eitim sonunda katlm sertifikas alan üreticilere Büyükehir Belediyesi tarafndan bahçelerinde kullanmalar için budama makas, budama bçks, tulum ve bahçe eldivenin yer ald bahçe malzemeleri seti verildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık