solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, ?Bizim Derdimiz Bu Kentin İmar Sorununu Çözmek?

Başkan Kocamaz, ?Bizim Derdimiz Bu Kentin İmar Sorununu Çözmek?

Başkan Kocamaz, ?Bizim Derdimiz Bu Kentin İmar Sorununu Çözmek?
  • 12 Mart 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Mart Ay Toplants’nn 1. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 23 ve komisyon raporlarna ait 10, gündem d 3 madde olmak üzere toplam 36 madde görüüldü.

Meclis toplantsnda gündeme dair konulara deinen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Rayl Sistem ihalesinin imzalanmas, 1/5000 Ölçekli Nazm mar Plan itirazlar, Koordinasyon ube müdürlüklerinin kapatlmas ve yaanan su kesintileri konularnda deerlendirmelerde bulunarak, Mersinlileri bilgilendirdi. 

“Rayl Sistemde hedefimiz bu ylsonuna kadar yapm ihalesine çkmak”

Rayl sistem proje ihale sözlemesinin geçtiimiz günlerde imzalanmas ile beraber süreçte önemli bir admn atldn ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz hedeflerinin ylsonuna kadar yapm ihalesini gerçekletirmek olduunu söyleyerek, “Rayl sistem ihalesi sonuçland. halenin sözlemesini imzaladk. Yaklak 210 gün proje tamamlanma süresi var ama biz çok daha erken bitirmeyi hedefliyoruz.  Biliyorsunuz bu büyük projeler devletin yatrm programna da giriyor. Dolaysyla bizi 2018’e almadlar. Ancak projeniz tamamlandnda 2018 programna dâhil edilebilir dediler. Bizde bir an evvel projeyi tamamlayacaz inallah. Hedefimiz yl sonuna kadar yapm ihalesini de gerçekletirmek” ifadelerini kulland.

“mar plan meclis üyesi olan bütün partilerin oy birlii ile kabul edildi”

1/5000 Ölçekli Nazm mar Plan ile ilgili ask süresinde yaplan itirazlar ve süreci deerlendiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, plann Büyükehir Meclisinde oy birlii ile kabul edildiinin altn çizdi. Ask sürecinde yaplan itirazlarn yeniden deerlendirileceini ifade eden Bakan Kocamaz, “mar plan meclis üyesi olan bütün partilerin oy birlii ile kabul edildi. Bu karar hep birlikte oybirlii ile aldk. Hatta ben yllardr ylan hikâyesine dönen bu kararn hep birlikte alnmasndan dolay sizlere teekkür ettim. Ask süresinde elbette itirazlar olacak, bu itirazlar yeniden deerlendirilecek ve bu imar plan en az memnuniyetsizlik ile sonuçlanacak” eklinde konutu.

tirazlarn genelde ky kenar çizgisi, dere yataklar, yüksek gerilim hatlar ve özel proje alanlar olmak üzere dört balk altnda toplandn söyleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, yaplan tüm itirazlarn gerekli kurumlardan görü alnarak tekrar deerlendirileceini ifade etti.

“Kentimiz bütünsel dengeli ve adil bir plana kavumu oldu”

tiraz süresinde vatandalarn yanl bilgilendirildiini ve iin içine siyasetin girmesiyle üzücü durumlarn ortaya çktn ifade eden Bakan Kocamaz, “Ama bu plann 15 yldr bir türlü hayata geçirilememi olmasnn verdii bir rahatszlk da var. Bu iin içine siyaset girdi. Çok üzgünüm bu konuda. Bu plann içerisinde tekrar makaray geriye sarma düüncesiyle organizasyon yaplmas, belli numaralardan srarla itiraz edin diye mesaj gönderilmesi, vatandaa matbu dilekçeler hazrlanmas, itiraz edin denmesi ho olmad. Tabi bunun içerisinde üzülerek söyleyeyim bir milletvekili dahi var. Bu üzücü bir olay. Bu planla daha önce parça parça yaplm, birbiriyle bütünlemeyen planlardan oluan kentimiz bütünsel dengeli ve adil bir plana kavumu oldu” dedi.

Bizden sonraki nesiller salksz alanlarda büyümesin”

Vatandalarn evlerinin yklaca düüncesiyle endie duyduunu söyleyen Bakan Kocamaz, “Özel proje alanlar ile ilgili olarak ise bu özel proje ve kentsel dönüüm alanlarnda vatanda zannediyor ki hemen evimiz yklacak. O bölgede belli bir sayya ulalmadan kentsel dönüüm yaplmaz. Belli bir sayya ulalmadan ykm olmaz. Biz vatandamz daha salkl, daha güvenli, daha çevreci alanlarda yaamas için bu plan yapyoruz. Hepimiz belli bir yaa gelmiiz ama bizden sonraki nesiller salksz alanlarda büyümesin istiyoruz. Ben vatandalarmz daha salkl yerlerde yaamalar için biraz daha duyarl olmaya davet ediyorum” eklinde konutu.

“Bizim derdimiz bu kentin imar sorununu çözmek”

Mecbur kalmadkça kamulatrma yaplmayacann altn çizen Bakan Kocamaz, “Biz kesinlikle mecbur kalmadkça kamulatrma yapmak istemiyoruz. Ama bir yol açlacaksa eer orada, uygulamada yol problemi çözülemediyse ancak o ekilde kamulatrma ihtiyac olur. Belediye herhangi bir tesis yapacanda kamu yarar karar alarak, yaplabilir. Biz kimsenin düman deiliz. Hangi parsel kimin bilemeyiz. Bizim derdimiz bu kentin imar sorununu çözmek. Biz birleelim, bütünleelim, oturalm ve deerlendirelim. tirazlarla ilgili mutlaka size de bilgi verilecek” dedi.

Bakan Kocamaz konumasnda ayrca vatandalar doru bilgilendirmek gerektiini ve menfaat gözetmeksizin kentin gelecei için kararl olunmas gerektiini ifade etti. Bakan Kocamaz, “Herkes az birlii yaparsa herkes burada konutuu gibi vatandaa da ayn cevab verirse, bu imar plann hayata geçirmek, skntlar, ikâyetleri, asgariye indirdikten sonra hep birlikte göüslemek çok daha kolay olur. Ama yok bunun içerisinde birileri kendi arsalarna bakp, ondan sonra problem çkmaynca milleti galeyana getirerek baka yerlere matbu dilekçeler hazrlayarak, mesajlar çekerek, ortal kartrma ve bunu da adi siyasetin unsuru olarak görüyorsa ona da yazklar olsun demekten baka çaremiz yok” eklinde konutu.

Koordinasyon ube Müdürlükleri Kapanyor

Mecliste ilgili bakanlktan gelen koordinasyon ube müdürlüklerinin kapatlmas yönünde verilen karar da deerlendiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, verilen karar ile merkezden ilçeleri yönetmenin zor olacan ifade etti.

Bakan Kocamaz meclis toplantsnda ayrca geçtiimiz günlerde baz ilçelerde yaanan ve planlanan süreden daha uzun süren su kesintisinin hesapta olmayan nedenlerle uzadnn altn çizerek, “Geçtiimiz Pazar günü istenmeyen bir olan gerçekleti. Özellikle Yeniehir ve Mezitli bölgesinde uzun süreli bir su kesintisi yaand. Yani hesapta olmayan bir ekilde oradaki arzann uzuyor olmasndan dolay söylenilen tarih sarkyor. Bu arada depolarn kullanlmas, boalmas ve yeniden dolmas nedeniyle böyle bir durum yaand. Umarm tekrar böyle bir durum yaanmaz” ifadelerini kulland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık