solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz?dan 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı

Başkan Kocamaz?dan 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı

Başkan Kocamaz?dan 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı
  • 02 Ocak 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluunun 96. yldönümü dolaysyla yazl bir mesaj yaymlad.

Bakan Kocamaz’n yaymlad mesaj öyle; “Türk milleti bugünlere kolay gelmemitir. Bin yldr üzerinde yaadmz, her bir tana, her bir parçasna terimizi ve kanmz akttmz, kl çadrlarla barn donattmz, kilimlerle, yayglarla üzerine kurulup, souk ayranlarmz yudumladmz bu cennet diyarn hikâyesi ansiklopediler taracak kadar uzundur. Her bir köesini birbirinden incelikli camilerle, medreselerle, hanlarla, hamamlarla, kervansaraylarla süslediimiz, her bir karnda türkülerimizin, arklarmzn, atlarmzn yanks olan bu aziz topraklar bizlere kolay ulam deildir.

Son asrda yaadmz aclar, atlattmz badireler bile tarihi doldurmaya yetecek kadar hüzün doludur. Anadolu Corafyas bizler için adeta ikinci bir Ergenekon olmutu. Milletimiz sktrlm, devletimiz datlm, ülkemiz igal edilmiti. Ya bu emperyalist tezgâh datacak ya da düman süngüsü altnda ba eik olarak yaayacaktk. Binlerce yl boyunca özgür yaamay bir hayat felsefesi haline getirmi, kimseye uak olmam asil bir millet için esaret asla kabul edilemezdi. Derken, milletin sinesinden bir büyük Gazi, bir Kahraman komutan çkt ve 19 Mays 1919’da Samsun’dan tüm cihana Türk milletinin esir edilemeyeceini ilan etti.

Memleket evlatlar dört bir yandan bu çarya kulak verip, vazifeye atldlar. Kuvay Milliye ad altnda müfrezeler oluturularak igalcilerle çarpmaya baland. Çukurova’nn yiit evlatlar da derhal meydana atldlar. Her türlü yoklua ve zorlua ramen, mükâfat yalnz Allah’tan umarak mermilerini namluya sürdüler. 27 Aralk 1921’de Tarsus’u, 3 Ocak 1922'de Mersin'i, 5 Ocak 1922 Adana’y kurtaran Kuvay Milliyeciler, Türk tarihinin zerefan levhasna adlarn altn harflerle kazdlar.

Bugün bizler vatanmzda huzur içerisinde yayorsak, bunu kahraman ecdadmzn gösterdii gayret ve fedakârla borçluyuz. Onlarn soylu mücadeleleri sayesinde memleketimizde bamz dik bir ekilde yaayabiliyoruz. Çukurova’nn bereketli ve güzel topraklar, kahraman yüreklerin, cefakâr bileklerin ortaya koymu olduu bu kutsal ruh ile daha çok anlam kazanm, gönlümüzdeki yerini ayrcalkl klmtr.

Atalarmz bizlere canlar pahasna bu vatan miras brakt, bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler! Mersin’e sahip çknz’ sözleri dorultusunda Mersin’i hak ettii seviyeye çkaracak, her bir Mersinliyi kucaklayacaz. Bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz! 3 Ocak ruhu içimizde hala dipdiri yayor! Çukurova Kuvva’clarnn, Toros yürekli kahraman atalarmzn torunlar olarak memleketimizin selameti, milletimizin ve ülkemizin bekas için her türlü fedakârla hazrz. Allah tüm ehitlerimizden ayr ayr raz olsun, mekânlarn cennet, kabirlerini nur eylesin. Bizlere de onlara yakr iler yapmay nasip etsin.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık