solyanreklam
sagreklam

3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor

3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor

3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor
  • 02 Ocak 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Atatürk Park içerisinde yer alan ‘3 Ocak Atatürk Meydan’nda hayata geçirilen düzenlemeler tamamland.

Meydan,  Mersin’in düman igalinden kurtulu günü olan 3 Ocak 2018 tarihinde açlacak.

Mersin’in tarihi dokusuna uygun olarak yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemesi yapan Mersin Büyükehir Belediyesi, Atatürk Park içerisinde yer alan, 3 Ocak Atatürk Meydan’na yeni bir kullanm ve fonksiyon kazandrd.

Saat kulesinde Atatürk fotoraflaryla görsel ölen

3 Ocak Atatürk Meydan’nda yer alan, yaklak 24 metre yüksekliindeki saat kulesinin gövdesi de, Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bin 50 adet fotoraf ile kapland.

Atatürk konsepti ile yenilenen meydan düzenlemesi kapsamnda, alanda bulunan saat kulesinin d cephesi Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirinden farkl 40 fotorafnn kolajlanmasyla oluturulan ve toplam bin 50 adet fotorafn yer ald bir kompozisyon ile giydirildi.

Mevcutta d teneke eklinde olan saat kulesinin üzeri Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan kapland ve saat kulesinin en üst ksmna da “Mersin” yazs yerletirildi.

Havann scaklk derecesi ile saatin de görüntülenebildii saat kulesinde ayrca, Mersin’in tarihi mekânlarnn fotoraflar ve Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çknz!”, “Vatann en çok seven görevini en iyi yapandr” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” gibi sözleri de yer alyor.

“Meydan projesi yaklak 16.305 metre karelik bir alan kapsyor”

Giri ksmndaki kaldrmda 500 metre kare, meydan ksmnda 1700 metre kare olmak üzere yaklak 2200 metre karelik alanda sert zemin yenilenmesi ve düzenlemesi yapld. Zemin çalmalarnda malzeme olarak Eskitme Denizli Traverteni, Bazalt ve Kumlama Karo kullanld. Meydan giriindeki rampalara engelli korkuluu yaplarak engelli vatandalarn da rahatlkla kullanabilecei bir mekân tasarland.

Meydann merkezinde Toros dalarn iaret eden ve 3 metrelik bir beton kaide üzerine granit mermer ile kaplanm, üzerinde Atatürk’ün sözlerinin yer ald 4.5 metrelik Atatürk Heykeli de meydann merkezinde alan ziyaret edenleri karlyor. Atatürk heykelinin yan sra alanda 4 adet aslan heykeli de yer alyor.

Ayrca alan içine 20 adet bank ve 23 adet çöp kovas konuldu. Aaçlarn altna daha k bir görüntü kazandrmak için 33 adet zgara yapld. Yeil alan çevrelerinde estetik bir görünüm ve bitkileri ezilmekten korumak amaçl ahap çit kullanld. Peyzaj düzenlemelerinde sklamen tek top leylandi ve dekoratif talar, malzeme kullanld. Yeil alanlarn tamamnda toprak yenilenmesi, tesviyesi yapld ve alana rulo çim serildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık