solyanreklam
sagreklam

Anadolu, Sürdürülebilir Turizmin Temel Anahtarıdır

Anadolu, Sürdürülebilir Turizmin Temel Anahtarıdır

Anadolu, Sürdürülebilir Turizmin Temel Anahtarıdır
  • 13 Mart 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Birlemi Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dou ve Bat Asya Bölge Tekilat’nn (UCLG-MEWA) anlurfa'da gerçekletirdii Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalknma Forumu’na katld.

“Sürdürülebilir Turizm, Dirençli Ekonomi” sloganyla Eyyübiye Belediyesi’nin ev sahipliinde anlurfa’da gerçekletirilen foruma Mersin Büyükehir Belediye Bakan ve ayn zama

nda UCLG-MEWA e bakan olan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Arap Kentler Tekilat Genel Sekreteri Ahmed Al-Sabeeh, ve akademisyenler katld.

“Evrensel birçok sorunun çözüm anahtar Anadolu’dur”

Demokratik yerel yönetimlerin dünya ölçeinde birleik sesi ve sözcüsü olan UCLG-MEWA’nn e bakanln yapan ve forumun açl konumasn gerçekletiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, sürdürülebilir olmann, inanmak ve kararllkla mümkün olabileceini söyledi. Bakan Kocamaz, “Sürdürülebilir olmak demek, dirençli olabilmek demektir. Bu direnç elbette geçici krlganlklar yaayabilir. Önemli olan sürdürülebilir klmaya çaltmz eye inanmak ve o konuda sebat etmektir” dedi.

Bölgelerin turizm deerini ölçerken artk sadece deniz-kum-güne üçlemesiyle ölçülmediini söyleyen Bakan Kocamaz, “25-30 yl öncesine kadar bir bölgenin turistik deeri deniz-kum-güne üçlemesiyle ölçülüyordu. Daha sonra k turizmi, salk turizmi ve kongre turizmi bu üçlüye elik etmeye balad. Trekking, rafting gibi turizm çeitleri eklendi. nternetle birlikte bu deerler küresel ölçekte tannmaya ve ilgi görmeye balad. Yerel hatta mikro düzeydeki otantik deerlerin yükseliine ahit olduk” ifadelerine yer verdi.

“Mazimiz Kurtarcmzdr”

Binlerce yldr varln sürdüren somut ve somut olmayan kültür mirasyla Anadolu’nun, sürdürülebilir turizmin temel anahtar olduunu ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “11 bin yllk mazisiyle Anadolu çnar, bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da tüm insanl bir kalkan gibi koruyacak bilgi, birikim ve umuda sahiptir. Sadece yerel ve bölgesel deil evrensel birçok sorunun çözüm anahtar Anadolu’dur. Anadolu’yu anlamak ve ona sayg duymak, yerelden küresele tüm sorunlar çözecek formüle ulamak demektir” eklinde konutu.

nsanlk âleminin binlerce yllk geçmie sahip Anadolu’da hatralar olduunu söyleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, tüm kaynaklarn sonu gelse de hatralarn yaayacan ifade ederek, “Mâzimiz kurtarcmzdr. Mâzi kavramnn sembolü Anadolu’ya sinmi evrensel hatralar, sade bizim deil bütün insanln kurtarcs olacaktr. ” dedi.

 12 ülkeden 250’ye yakn katlmcnn yer ald forumda Ekonomik Kalknma ve Turizm için Ulusal Strateji Planlar, Turizm Potansiyeliyle ilgili Mevcut Zorluklar ve Çözüm Önerileri, Gastronomi Turizminin Ekonomiye Katks ve Kent Turizmi ile Akll Destinasyonlar balklar altnda oturumlar gerçekletirildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık