solyanreklam
sagreklam

Zora Düşene Büyükşehir Yetişiyor

Zora Düşene Büyükşehir Yetişiyor

Zora Düşene Büyükşehir Yetişiyor
  • 21 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Büyükehir’in Dost Eli her yere uzanyor

 

Mersin Büyükehir Belediyesi, dar gelirli ve yardma muhtaç ailelere uzatt dost elini, afetlerden zarar görenlere, yaknlarn kaybedenlere, engelli bireylere ve örencilere de uzatarak zor günlerinde her vatandan yannda oluyor. Anamur’da da sosyal yardm faaliyetlerini aralksz sürdüren Büyükehir Belediyesi, yüzlerce aileye salad maddi ve manevi destekler ile örnek oluyor.

 

Anamur sosyal yardmda ça atlad

 

Kent genelinde dar gelirli ve ekonomik açdan zorluklar yaayan vatandalara yardmc olabilmek için “Dosteli Market” projesini hayata geçiren Büyükehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde hizmete açt 6 marketle binlerce aileye ularken, 7’nci Dosteli Market’i Mut ilçesine açmaya hazrlanyor. Dosteli Market projesi kapsamnda kent genelinde 5 bin 773 kiiye hizmet veren Büyükehir Belediyesi, Anamur’da geçtiimiz aylarda hizmete balayan Dosteli Market aracl ile ksa sürede 211 aileye ulat. 211 ailenin temizlik, gda ve giysi gibi ihtiyaçlarna yant veren Büyükehir Belediyesi, ayrca dosteli markete ulaamayan 20 bin 400 aileden bin 788 tanesini Anamur’da datt. Toplamda 176 bin 200 yardm ve Ramazan kolisi datmn gerçekletiren Büyükehir Belediyesi, Anamur’da 4 ylda 10 bin 38 aileye yardm ve Ramazan kolisi datarak aile ekonomisine katkda bulundu. Kurban Bayram’nda da ehit ailelerine datlan 283 kurbanlktan 23 tanesi Anamurlu ailelere ulatrld.

 

Eitim destekleri ile velilerin yüzü gülüyor

 

Eitimde frsat eitlii salayarak maddi yetersizlikler nedeniyle çocuklarnn eitiminde zorluk çeken ailelerin yüzünü de Büyükehir Belediyesi güldürdü. Bugüne kadar Mersin genelinde 118 bin 700 örenciye krtasiye yardm yapan Büyükehir Belediyesi, Anamur’da okula balayan tam 3 bin 150 örenciye krtasiye malzemeleri yardmnda bulundu. Örencilerin üniversite snavlarna hazrlanmas konusunda da sosyal sorumluluk örnei sergileyerek kent merkezi ve ilçelerde açt ücretsiz Eitim ve Öretimi Destekleme Kurslar ile gençlerin üniversite hayaline ulamasna önayak olan Büyükehir Belediyesi, bu kurslar sayesinde çocuklarn ücretli kurslara gönderemeyen örenci velilerinin de yüzünü güldürdü. Toplamda 2 bin 500’e yakn örenciyi üniversiteye ücretsiz hazrlayan Eitim ve Öretimi Destekleme Kurslarna kayt yaptran Anamurlu 409 örenci, Büyükehir Belediyesi tarafndan salanan imkanlarla üniversite hayaline bir adm daha yaklat.

Öte yandan üniversiteyi kazanan gençleri de göz ard etmeyen Büyükehir Belediyesi, Mersin’de ikamet eden ve 4 yllk üniversite kazanarak birinci snfa balayacak olan toplam 38 bin 184 örenciye Lisans Eitim Yardm salad. Yerleik üniversitelerin en az 4 yllk bölümünü kazanan, anne veya babasndan en az biri Mersin’de ikamet eden tam bin 908 Anamurlu örenci de Büyükehir Belediyesi’nin eitim desteklerinden payn ald.

 

Afetlerden zarar görenlerin yardmna kotu

 

Yangn gibi afetlerden zarar gören ailelere de zor günlerinde dost elini uzatan Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’de toplam 191 aileye buzdolab, çamar makinesi, frnl ocak, oturma gruplar ve mobilya gibi ev eyalar sahiplerine ulatrld. Afetler nedeniyle eyasz kalan 2 Anamurlu aileye de yardm elini uzatan Büyükehir Belediyesi, kent merkezinden kilometrelerce uzakta olmasna ramen ev eyalarn yangndan zarar gören ailelere ulatrd.

Geçtiimiz günlerde Anamur’un Güngören Mahallesi’ndeki evinde elektrik konta nedeniyle çkan yangnda evi tamamen yklan ve hiçbir eyas kalmayan Mustafa Deniz’e yardm elini uzatan Büyükehir Belediyesi, 1 hafta içerisinde Deniz ailesine yeni buzdolab, çamar makinesi, frnl ocak ve oturma grubu alarak hediye etti. 2 çocuuyla ortada kaldn ve Büyükehir Belediyesi sayesinde dütüü zor durumdan çktn aktaran Mustafa Deniz, “Allah Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’dan raz olsun. Elektrik kontandan çkan yangnda tüm evimiz yand. Yangn nedeniyle duvarlar da ykld. Hiçbir eyamz yangndan kurtaramadk. Ama sa olsunlar Büyükehir Belediyesi yeni eyalar alarak bize hediye etti. imdi burada yeni bir ev ina edeceiz ve Büyükehir Belediyemizin verdii eyalarla yuvamz yeniden kuracaz” sözleriyle kendisine uzatlan yardm elinden duyduu mutluluu anlatt.

Büyükehir Belediyesi’nin sunduu sosyal projelerden faydalanan Anamur’da yaayan bin 236 engelli bireye transfer hizmeti de ücretsiz olarak salanrken, Büyükehir Belediyesi düzenlenen kutlama ve etkinliklerle de Anamur’da engellerin ortadan kaldrlmas için baarl çalmalar gerçekletirdi.

Öte yandan Anamur’da yaknlarn kaybeden ailelere de yardmc olan Mersin Büyükehir Belediyesi, ilçe genelinde tam bin 67 defin, 820 nakil ve 768 ikram paketi ile acl günlerinde vatandalarn yannda oldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık