solyanreklam
sagreklam

Tarsus Hayvan Parkına Sıcak Ayarı

Tarsus Hayvan Parkına Sıcak Ayarı

Tarsus Hayvan Parkına Sıcak Ayarı
  • 22 Temmuz 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park’nda bulunan hayvanlarn, ar scaklardan olumsuz etkilenmemeleri için serinletme yöntemleri uygulamasna geçildi.

Çukurova’nn en büyük ve tek hayvan park olma özelliine sahip Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park’nda yaz aylarnn gelmesiyle birlikte artan scaklardan hayvanlarn olumsuz etkilenmelerini önlenmek amacyla serinletme yöntemleri uygulanmaya baland.

Tarsus Hayvan Park’nda havalarn snmaya balamasnn ardndan scaktan bunalan hayvanlarn serinlemesi için özel önlemler alnyor. Temmuz aynda balanan serinletme yöntemleri uygulamas ile 76 türden 1300 hayvann bulunduu Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park’nn scaktan etkilenen sakinleri için çeitli tedbirler alnyor.

Hayvanlara buzlu meyve servisi

Tarsus Hayvan Park’nda meyve ile beslenen hayvanlara serinletme amacyla günlük düzenli olarak, buzlu meyveler veriliyor. Elma, havuç, salatalk, muz, marul gibi meyve ve sebzelerin dondurucuda bekletilerek oluturulduu buzlu meyveler hayvanlara ikram ediliyor.

Ayrca hayvanlarn yaad bölümlerde yer alan yapay dereler, havuzlar ve elaleler ile de hayvanlarn serinlemelerine katk sunuluyor. Havuz bulunan bölümlerde ise su scaklklarn düürebilmek amacyla buz takviyeleri yaplyor.

Özellikle aylarn bulunduu havuzlarn içerisine hem buz takviyesi yaplyor, hem de buzlu meyveler koyuluyor. Ayrca toynakl grup içerisinde yer alan koyun, keçi, deve gibi hayvanlar ve kümes bölümündeki hayvanlarn serinletilmesi için de sulama arazözü ile yukardan yamurlama sistemi oluturuluyor.

Yrtc hayvanlarn yaad bölümlerde ise yamurlama sistemi aktif hale getirilirken, yamurlama sistemi ile özellikle günün en scak olduu ölen saatlerinden, akamüstüne kadar su veriliyor. Hayvanlarn da bu sistem ile kolayca serinlemeleri salanyor.

“Hayvanlarmzn termal konforlarn en üst düzeye çkaryoruz”

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarsus Hayvan Park biyolou Altay Atl,  scaklara kar çeitli tedbirler aldklarn belirtti. Hayvanlarn ar scaktan etkilenmemeleri için çaba harcadklarn anlatan Atl, “Hayvanlarmzn termal konforu bizim için çok önemli. Çukurova çok scak bir yer ve çok scak bir iklim. Hayvanlarn scaktan etkilenmemeleri için elimizden gelen çabay gösteriyoruz. Yazn özellikle Temmuz ay itibariyle uygulamaya balyoruz. Yaz bitimine kadar da bu serinletme çalmalarna devam ediyoruz. Kn ise her bir hayvanmzn yaad bölümlerin iç taraflarnda stc lambalar ve panelleri kullanyoruz. Böylelikle de hayvanlarmz yazn scaktan, kn souktan koruyoruz.  Termal konforlarn en üst düzeye çkaryoruz. Buradaki yaplan bütün çalmalarda, bütün faaliyetlerde önce hayvan refahn öne çkaryoruz. Çünkü dünyann çok farkl yerlerinden ve iklim kuaklarndan hayvanlar geliyor. Kimisi aylar gibi daha çok souu seviyor veya maymunlar gibi daha çok sca seven hayvanlar oluyor. Ama biz burada onlarn bütün yaam alanlarn en iyi ekilde ve doal ortamna en yakn ekilde ayarlamaya çalyoruz. Bütün düzenlemelerimizi bu yönde gerçekletiriyoruz” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık