solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: ?Mersin Genelindeki Bütün İlçeleri MHP Yönetim Kadroları İle Yönetmeye Talibiz?

Başkan Kocamaz: ?Mersin Genelindeki Bütün İlçeleri MHP Yönetim Kadroları İle Yönetmeye Talibiz?

Başkan Kocamaz: ?Mersin Genelindeki Bütün İlçeleri MHP Yönetim Kadroları İle Yönetmeye Talibiz?
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Akdeniz lçe Bakanl tarafndan düzenlenen programa katld. Bakan Kocamaz, programda yapt konumasnda Mersin’e 2018 yl içerisinde deniz otobüsü, deniz uça ve helikopter alnacann müjdesini verdi.

MHP Akdeniz lçe Bakanl’nn ev sahipliinde düzenlenen programa Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, MHP Akdeniz lçe Bakan Erdoan Alkaya, MHP Toroslar lçe Bakan Hüsnü Doan, MHP Mut lçe Bakan Alparslan Sava Kr, MHP Aydnck lçe Bakan Hac Salan, TÜRKAV Mersin ube Bakan Mustafa Tekerek, MHP Mersin l ve lçe Yöneticileri ile meclis üyeleri, muhtarlar ve basn mensuplar katld.

“Mersin’e sahip çktk, çkmaya devam ediyoruz”

2014 ylnda yola çktklar zaman Mersin’i bar, huzur ve kardelik kenti yapacaklarnn sözünü vermi olduklarn dile getiren Bakan Kocamaz, “Allah’a çok ükür Mersin 2014’ten beri gerçekten bir bar, huzur ve kardelik kenti oldu. Mersin’i hak ettii yere getireceiz, sahipsiz brakmayacaz demitik. Zira bu emri bize Aziz Atatürk vermiti. Bizler de Mersin’e sahip çktk, çkmaya devam ediyoruz. Tabi ki Mersin bizim devraldmz anda Türkiye’de 30 Büyükehir Belediyesi’nden birisi oldu. Oysa bir gün önce Türkiye’de 16 Büyükehir vard ve maalesef bu 16 Büyükehir arasnda en geri kalm, sadece ad Büyükehir olan, içi doldurulmam, vatandalarmzn dier Büyükehirlere gittiinde hayfland bir kent halindeydi” dedi.

Türk Milliyetçileri ve ülkücüler olarak bu ülkede her zaman zor ilere talip olduklarnn altn çizen Bakan Kocamaz, “imizin çok zor olduunu biliyoruz ama inanç ve azimle, birlikte yola çktmz dava arkadalarmzla bu yükün altndan kalkabileceimizi söylemitik. Allah’a çok ükür ki Tarsus’taki 20 yllk tecrübemizle Mersin’i yeni bir yönetim anlayyla kollar svayarak bir yerlere getirmeye çaltk” eklinde konutu.

Mersin’in tüm yönleriyle özel bir ehir olduuna vurgu yapan Bakan Kocamaz, “Bizler bu özel ehirde domu, büyümü ve yayor olmaktan, bu kente hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bizim olduumuz yerde adalet olur demitik ve bu güne kadar hizmet konusunda maalesef yeterli destei alamam krsal bölgelerde adaleti salamamz gerektiini söylemitik. Çok ükür ki geçmite çok ksr hizmet alan bölgelerde bugün Mersin Büyükehir’i vatandamz hemen her noktada görme ansna sahip” ifadelerini kulland.

“Biz çukurdaki bir belediyeyi devraldk”

Mersin’de asfaltsz, susuz köy brakmadklarn belirten Bakan Kocamaz, “Hizmetin her türlüsünü bugüne kadar görülmemi ekilde vatandamzn ayana götürdük. Tabi insanlar ve özellikle siyasetçiler yaplanlar çok çabuk unutur. Yaplmayanlar insanlarn gözüne sokarcasna tekrar eder durur. imdi ortaya çkan siyasi partiler unu söylüyorlar. Deniz otobüsü dendi olmad, deniz uça dendi olmad, helikopter dendi olmad, rayl sistem dendi olmad diye konuuyorlar. Biz bir Büyükehir Belediyesi’ni devralmadk. Çukurdaki bir belediyeyi devraldk. Brakn Büyükehir’i bir ilçe, bir belde belediyesinin yapmas gereken ilerin bile yaplmad bir yerel yönetimi devraldk” diye ifade etti.

“Her türlü engellemelere ramen 1/100 000’lik planmz u anda tamamland”

Mersin’de daha önceleri kentin anayasas denilebilecek bir mar Plan ve Ulam Master Plan olmadndan bahseden Bakan Kocamaz, “Bir kent düünün ki bu Büyükehir ama kentin anayasas diyebileceimiz bir mar Plan, Ulam Master Plan yok. Bu kent gerçekten 15 yln heba etmiti. Bizler göreve geldiimiz andan itibaren 1/100 000’lik çalmalar balattk. Yine ayn ekilde Ulam Master Plan ile alakal çalmalar balattk. Yine bu kentte ancak kalite yönetim sisteminin özümsenmesiyle hizmetler üretilebileceini biliyorduk ve bu çalmalar balatarak her türlü engellemelere ramen 1/100 000’lik planmz u anda tamamland. Merkezle ilgili de 5000’lik planlarmz tamamland. Bunun darsnda da Ulam Master Plan ile alakal çalmalarmz tamamladk” diye konutu.

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak Ulam Master Plan’nn özellikle Havaray olmas konusunda talepte bulunduklarn ancak Bakanlk’tan onay çkmadn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “En son geçen ekim ay içerinde bunun Hafif Rayl Sistem olarak hayata geçirilmesi yönünde bir karar ald. Tabi ondan sonra proje ile ilgili ihaleye çktk ve ihalemiz bugünlerde sonuçlanacak. Yaklak 8-10 aylk bir süre içerisinde proje tamamlanacak ve yetitirebilirsek 2018 programna aldracaz” dedi.

“Mersin hizmete susam bir ehirdi”

Mersin’e 2018 yl içerisinde deniz otobüsü, deniz uça ve helikopter alnacann müjdesini de veren Bakan Kocamaz, “Deniz otobüsü, deniz uça ve helikopter bu ylsonuna kadar Mersinlinin hizmetine girmi olacak. Gerçekten Mersin hizmete susam bir ehirdi. Özellikle krsaldaki muhtarlarmz bu ii çok canl olarak yaadlar. Bir köyün güzergâhnda 300 metre, 500 metre ya da 1 kilometre sathi kaplama asfalt yaplsa siyasetçiler davul zurna ile karlanrd. Ama biz binlerce, yüzbinlerce yol asfaltlyoruz, vatandamz gerçekten bu konudan çok memnun. Bu güne kadar alamadklar hizmetleri aldklarn ifade ediyorlar. Ama daha gidilecek çok yol ve yaplacak çok i var. Bunun için de sizlerin destei ve Cenab- Allah’n yardmna çok ihtiyacmz var. Bizler Mersin genelindeki bütün ilçeleri MHP yönetim kadrolar ile yönetmeye talibiz” eklinde sözlerini sonlandrd.

Yerel seçimlere giden süreçte MHP Akdeniz lçe Bakanl tarafndan organize edilen programda kurbanlar kesildi, dualar okundu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık