solyanreklam
sagreklam

Mersin?de Emekliler İkinci Baharını Yaşayacak

Mersin?de Emekliler İkinci Baharını Yaşayacak

Mersin?de Emekliler İkinci Baharını Yaşayacak
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, emekli vatandalarn emeklilik süreçlerini daha iyi artlarda yaayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacyla ‘kinci Bahar Emekli Evi’ açyor. Sohbet, dinlenme, oyun, salk, sanat ve kültür alanlarnn yer alaca Emekli Evi’nde, anlar, sevinçler ve hüzünler paylalacak.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ‘kinci Bahar Emekli Evi’ ismini alacak olan evin Mart aynn sonlarna doru açlmas planlanyor.

Emeklilerin ikinci baharlarn yaayabilmeleri için, ‘Bir Bardak Çay Ailedir’ diyerek yola çkan Mersin Büyükehir Belediyesi’nin açmaya hazrland Emekli Evi’nden Mersin’de ikamet eden tüm emekliler faydalanabilecek.

Memleket meseleleri burada konuulacak!

55 ya üstü emeklilerin faydalanabilecei kinci Bahar Emekli Evi’nde, vatandalar çalma hayatlarn bitirdikten sonra evde vakit doldurmak ve zamanlarn bo yere harcamak yerine, Emekli Evi’nde hem birbirleriyle sohbet edebilme frsatna eriecek, hem de evde yaplacak olan sosyal aktivitelerle hayata balanmaya devam edecekler.

Mersin’de yaayan emekli vatandalarn kendilerini yalnz hissetmemelerine yönelik birbirleri arasnda sosyal ba kurmak, toplumsal yaama ve gelecee yönelik bak açsna ivme kazandrmak ve emekli vatandalara yönelik merkezlerde sanatsal ve kültürel ortam hazrlamay amaçlayan Büyükehir Belediyesi, Emekli Evi’nde emekli vatandalarn ikinci baharlarn yaamalarn salamak istiyor.

Büyükehir Belediyesi, Emekli Evi’nde emeklilerin toplum içindeki aktif katlmlarn salayabilmek, salk ve hukuk alannda onlara tedavi ve rehberlik hizmeti verebilmek ve onlarn psiko-sosyal destek hizmetlerinden de faydalanabilmelerini hedefliyor.

Çay, satranç, gazete ve kitap ücretsiz

Emekli Evi’nden faydalanmaya hak kazanan vatandalar, di taramas, tansiyon ve eker ölçümü gibi salk hizmetleri de alabilecek ve sanatsal faaliyetler arasnda yer alan saz kursu, keman kursu ve müzikal koro gibi kurslara da katlm gösterebilecek.

Çay, kahve, su gibi içeceklerin ücretsiz olaca, günlük gazete, dergi ve kitaplarn da bulunaca Emekli Evi’nden faydalanmak isteyen vatandalara Büyükehir Belediyesi tarafndan çkarlan emekli kart verilecek.

Yaz ve bahar aylarnda günübirlik geziler düzenlenecek olan Emekli Evi’nde, sosyal ve kültürel faaliyetler de aktif olarak sürdürülecek. Psiko-sosyal danmanlk hizmetlerinden de faydalanabilecek olan emekliler, hayatn tadn bu evde çkaracaklar.

kinci Bahar Emekli Evi’ne müracaat etmek isteyen Mersinli emekli vatandalar, emekli olduuna dair belge, ikametgah belgesi ve kimlik fotokopisi ile bavurularn yapabilecekler.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık