solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: Birlik Olmaktan Başka Çare Yok

Başkan Kocamaz: Birlik Olmaktan Başka Çare Yok

Başkan Kocamaz: Birlik Olmaktan Başka Çare Yok
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Danimarka Krall’nn Ankara Büyükelçisi Svend Olling, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti. Keyifli bir sohbet havasnda geçen ziyarette, Bakan Kocamaz ve Büyükelçi Olling Türkiye gündemine ilikin konularda da fikir alveriinde bulundu.

 “Müslüman ülkeler içerisinde laik ve cumhuriyetle yönetilen tek ülke Türkiye”

Ziyaret esnasnda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  Türkiye’nin çok zor bir dönemeçten geçtiini ifade ederek, “Corafyamz bugün özellikle d güçlerin etkisiyle kaynyor. Suriye’de yaananlar herkes biliyor. Türkiye bu bölgede en kritik noktada ve bir köprüde bunuyor. Müslüman ülkeler içerisinde laik ve cumhuriyetle yönetilen tek ülke Türkiye. Böyle olunca da Türkiye’nin üzerine birçok oyunlar da oynanyor. u anda Türkiye’de 3 buçuk milyonun üzerinde Suriyeli yayor ve bunun yaklak yüzde 10’u Mersin’de. Ama biz geçmiimizden aldmz kültürle bu insanlar dlayamyoruz ve bu insanlar kucaklamz. Amerika’y herkes biliyor. slam Ülkeleri’ne demokrasi getireceim düüncesiyle Arap Bahar diyerek hepsini perian etti. Yllar önce Irak’ta bu filmi gördük. ran’la Amerika’nn arasndaki problemleri biliyoruz ama dikkat ederseniz bütün oyun Anadolu topraklarnn etrafnda oynanyor. Onun için bize ve bizim partimize çok büyük görev düüyor” dedi.

“Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlie ihtiyacmz var”

Bakan Kocamaz Türkiye’de Amerika’nn güdümünde bir 15 Temmuz olay yaandn sözlerine ekleyerek, “Bundan sonra bizim ülke ve ülke insanlar olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlie ihtiyacmz var. Böyle bir ortamda MHP sorumluluk bilinciyle geçmiten gelen siyasi çekimeleri bir kenara brakp ülkenin bekasyla ilgili böyle bir tavr koyuyor ortaya. Geçmite özellikle Sayn Cumhurbakan’nn bizlere, partimize, Genel Bakanmza söyledii o ar sözleri biliyoruz. Özellikle ‘Her türlü milliyetçilii ayaklarmn altna alyorum’ sözleri bizi actt. Ama bugün geldiimiz noktada o konulara taklp, o tartmalar sürdürmenin bir anlam yok. Gün tartmalar sürdürme günü deil. Dolaysyla bizim partimiz üzerine de FETÖ denilen hain çete oyunlar oynad” eklinde konutu.

“Birlikten baka bir çaremiz yok”

Yllardr MHP’nin içini kartrmak için birçok olayn sahneye koyulduunu belirten Bakan Kocamaz, “Ülkenin çeitli oyunlarla bölünmekle kar karya kald bir dönemde bizim birlikten baka bir çaremiz yok. Zaten bu yeni yönetim sisteminde partilerin birbirleriyle ittifak kurmalar zaten zorunlu hale geldi. Onun için Sayn Genel Bakanmz böyle bir tavr ortaya koydu. Mesela geçmi dönemde anayasa ele alnrken anayasann ilk 4 maddesi de tartlr konuma gelmiti. Ama bugün geldiimiz noktada o tartmalar artk çok geride kald. u anda da bizim o dönemde söylediimiz ‘Teröristlerle masaya oturulmaz dediimiz’ noktada hükümet terörle ve bölücülerle çok üst düzeyde bir mücadele ortaya koyuyor” diye konutu.

Olling: “Bizim küçük desteklerimiz, sizin büyük destekleriniz yanndadr”

Danimarka Krall’nn Ankara Büyükelçisi Svend Olling Mersin’e ilk defa geldiini belirterek, Danimarka’nn siyasi olarak durduu noktay açklad ve “Türkiye dünyadaki en çok Suriyelileri barndran ülke ve onlara çokta iyi bakyorlar. Biz bu konudaki müteekkirlerimizi sizlere bildirmek isteriz. Danimarka’da da Suriye’den birçok mülteci barnmakta. Avrupa’nn kuzeyi ve güneyi çok büyük farkllklar gösteriyor. Suriye’deki mülteciler hususuna gelince Türkiye bunun bir proje ya da ne çkar var gibi düünmeden bunlar bizim kardelerimiz der gibi baktlar. unu da bilmeniz isterim ki PKK terör örgütünü Danimarka ilk tanyan ve de dlayan ülkelerin banda gelir. Bizim küçük desteklerimiz ve sizin büyük destekleriniz ve çabanzn yanndadr. Bunun yan sra DEA’la da savaan ülkelerin banda gelmektedir. nsani yardm ve bunun yan sra kara ve hava yoluyla savata da Danimarka olarak destek veriyoruz. Türk ortaklarmz ve dostlarmzla yakn bir temas halinde bunlar gerçekletiriyoruz. 15 Temmuzdaki bu olaya da Avrupa’nn reaksiyonu ve tavr biraz yava oldu. Ayn akam hem babakan hem de cumhurbakan demokrasiye yaplan saldry lanetledi” ifadelerine yer verdi.

Türkiye gündemi hakkndaki sohbet sonrasnda Büyükelçi Olling, Bakan Kocamaz’dan Merisn’in tarihi ve kültürel deerleri hakknda bilgi alrken, Mersin’de yapabilecekleri yatrmlar hakknda karlkl fikir alveriinde bulundular. Ziyaret sonrasnda Bakan Kocamaz tarafndan, Büyükelçi Olling’e plaket hediye edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık