solyanreklam
sagreklam

Langen İle Çeyrek Asırlık Kardeşlik

Langen İle Çeyrek Asırlık Kardeşlik

Langen İle Çeyrek Asırlık Kardeşlik
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleen etkinlie, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Langen Belediye Bakan Frieder Gebhardt ile ei Anne Gebhardt, Langen Alman Türk Dostluk Dernei Bakan Yardmcs Thilo Kaufmann, Langen Alman Türk Dostluk Dernei Önceki Bakan Cengiz Çayr, Langen Alman Türk Dostluk Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Peter Meeth, Tarsus Langen Dostluk Dernei Bakan Fuat Togo, Tarsus Langen Dostluk Dernei Eski Bakan Mehmet Gürgener, Tarsus Langen karde ehir projesinin fikir babas gazeteci Mehmet Canbolat, Tarsus Belediyesi bakan yardmclar, esnaf ile oda bakanlar ve muhtarlar katld.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, etkinlikte gerçekletirdii konumada, karde ehir projesinin gelecek nesillere aktarlmas konusunda hassas davrandklarnn altn çizerek, “Böylesi farkl toplumlar yaknlatran projeler, Tarsuslularn doasnda var. Yani deiik kültürlere, uygarlklara 10 bin yllk geçmiiyle ev sahiplii yapm olan Tarsusumuz, zaten bu tür farkllklar zenginlik olarak görür ve bu balamda renklilie açk bir yapya sahiptir. Almanya, Türklerin tarihten bu yana çok yönlü iliki içinde olduu ve bugün de bu ilikileri sürdürdüü dost bir ülkedir” dedi

Türkiye ve Almanya gibi birbirinden birçok açdan farkl olan iki ülkenin toplumlar arasnda var olan veya doabilecek karlkl önyarglarn giderilmesinde, böylesi karde kent projelerinin önemli bir rol oynadna deinen Bakan Kocamaz, “Günümüz dünyasna baktmda, insanln geçmiten bugüne ve özellikle günümüzde, bar gibi en fazla özlemini duyduu kavram dostluktur diye düünüyorum. Ancak bunu hissetmek yeterli deildir. Çünkü bar isteyen, huzur ve dostluk arayanlar, bunu bakalarndan beklemek yerine, elinden gelen çabay sergilemek ve mevcut çabalara omuz vermek zorundadr” diye belirti.

“Bu güzel ilikiler yeni boyutlar kazansn”

George Washington’n “Dostluk, yava büyüyen bir aaca benzer” sözünden alnt yaparak sözlerine devam Bakan Kocamaz, “Sayn Washington, bu sözü hangi koullar için söylemi olabilir bilemem ama bildiim bir ey varsa o da Tarsus ile Langen arasnda gelien dostluk, çeyrek asrda önemli bir boyuta erimesini bilmitir. Eer bizler dostlarmzn sevecenliini, samimiyetini ve güvenini hissedebiliyorsak, bu dostlarn iyi ve kötü günlerde hep birbirinin yannda olacann da göstergesidir diye düünüyorum. Bu balamda her iki ehir halkna 25. ylnda baar ve mutluluk diliyor ve bu güzel ilikilerin daha da gelimesi, yeni boyutlar kazanmas ve bizleri yeni ufuklara tamas, tek dileimdir diyorum. Her ne kadar, artk Tarsus’un Belediye Bakanl görevini üstlenmesem bile, Mersin Büyükehir Belediye Bakan sfatmla bu dostluun gelimesi yönünde, üzerime düen ne olursa, onu yapmaya gayret edeceimi de vurgulamak istiyorum” eklinde konutu.

Tarsus-Langen ehirlerinin karde ehir olma fikrinin sahibi gazeteci Mehmet Canbolat’n sunumu ile gerçekleen programda konuma yapan Tarsus Belediye Bakan evket Can, “Çeyrek asrdr ehirlerimiz arasnda gelien kardelik projesi sayesinde bugüne dek iyi bir aile ortam ve dostane ilikilerin gelitirilebildii kansndaym. 25 yl önce bu kentin sade bir yurtta iken, Tarsus ile Langen kentleri arasnda bir dostluk ilikisi kurulduunu duyunca sevinmitim. Bu dostluk köprüsüne emei geçen benden önceki mevkidalarm Sayn Bedrettin Sarpkaya ve Sayn Burhanettin Kocamaz Bey’e içtenlikle teekkür ediyorum. Bugün bizleri bir araya getiren 25. kardelik ylmz kutluyor, bu heyecan ve dinamizmin gelecekte de yeni filizler vermesini, büyümesini ve gelecee yeni çiçekler salmasn temenni ediyorum” ifadelerini kulland.

“Sayn Burhanettin Kocamaz kardelii içtenlikle destekledi”

Törende yapt konumada Tarsus-Langen ehirlerinin karde ehir olmasnda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katklarna deinen Langen Belediye Bakan Frieder Gebhardt, “25 yl önce imzas atlan kardelik admn Sayn Burhanettin Kocamaz oldukça önemseyip, 18 yla yakn süre boyunca devam eden projeleri ve kardelii içtenlikle destekledi, gelimesini salad. te bu balamda kendisine Langen Belediyesi’nin 2011 yl Altn Plaketi takdim edildi. Kendisine 25 yldr süren kardeliimiz adna yeniden teekkürlerimi iletmek istiyorum. Aramzdaki corafik uzakla, yer yer politik farklla ramen, Türkler ile Almanlarn gerçek bir dost olduuna inancmz kesindir ve bundan böyle devam etmesini arzulamaktayz. Arzumuz, hayalimiz, istencimiz kentlerimiz arasndaki ilikilerin geleceinin de güzel olmasdr. Yani salam bir zeminde, daha da büyüyüp gelimesidir” eklinde konutu.

Langen Alman Türk Dostluk Dernei Bakan Yardmcs Thilo Kaufmann ve gazeteci Mehmet Canbolat da gerçekletirdikleri konumalarda, Tarsus-Langen ehirlerinin kardelik serüveninden bahsederek, Tarsus Belediye Bakan olduu dönemde karde ehirlik adna yapt samimi destekleri ve projeleri için Bakan Kocamaz’a teekkür etti.

Konumalarn ardndan karde kent Langen ile ilgili videonun izlenmesi ile devam eden program 25. yln ansna pasta kesimi ve Tarsus Langen Dostluk Dernei Bakan Fuat Togo’nun Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a kardelik ilikisine katklarndan dolay takdim ettii teekkür plaketi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık