solyanreklam
sagreklam

Çavuşlu Deresi Islah Ediliyor

Çavuşlu Deresi Islah Ediliyor

Çavuşlu Deresi Islah Ediliyor
  • 16 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Yaplan çalmalar sayesinde yllardr maduriyet yaayan insanlarn sorunlar çözüme kavuturulmu olacak.

2016’da yaanan sel felaketi ve yaklaan k mevsimi dolaysyla, Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki ev ve iyerlerinin su altnda kalmasna neden olan Çavulu Deresi’nin slah çalmalar balatld. Büyükehir Belediyesi, yaanan maduriyetin tekrarlanmasnn önüne geçebilmek amacyla temizlik çalmalarn Çiftçiler Caddesi ile Akdeniz Sanayi Deresi arasnda yürütüyor.

Önceden orta refüj olarak kullanlan ksmda, sel riskini en aza indirmek amacyla, Mersin Büyükehir Belediyesi Yol Yapm Bakm ve Onarm Dairesi Bakanl’na bal ekipler, hummal bir çalma sürdürüyor.

Yllar boyunca temizlii yaplmayan ve bu yüzden de pisliklerin artmas ile taknlara yol açan Çavulu Deresi’nde toplam bin 250 metrelik bir alan temizlenecek.

37 yldr temizlenmedi

37 yl önce DS’den onay alnmadan üstü kapatlan Çavulu Deresi’nin yllar sonra tam olduu tortular ve 2 metrenin üstüne çkan ebonit tabakadan dolay mevcut kanaln ancak 4’te 1’i kullanlr vaziyetteydi. Oluan tabakalar sonucunda yeterli çalmayan dere, taknlara yol açyordu. 2006 ylnda 27 say nolu ve 2010 ylnda da 5 say nolu Babakanlk Genelgeleri dorultusunda Mersin Büyükehir Belediyesi harekete geçti.

18.09.2017 tarih ve 631207 sayl Devlet Su leri 6. Bölge Müdürlüü’nün yazlaryla Mersin merkez ve ilçe dereleri takn kontrolü eylem plan dorultusunda üstü açlan ve kanal içerisinde bulunan tortularn temizliine balanan Çavulu Deresi’nin temizlii bitirildikten sonra yasa gerei DS’ye teslim edilecek. Derenin üzerinin kapatlp, kapatlmayaca Mersin Valilii ve DS tarafndan belirlenecek.

“Burada yllardr temizlik yaplmyordu”

Akdeniz lçesi Gündodu Mahalle Muhtar Abdulrahim Uysal, “Çavulu Deresi’nin slahyla ilgili yaplan çalmalar Gündodu, Siteler ve Mithatpaa muhtarlar olarak destekliyoruz. En ufak bir sel felaketinde özellikle bu taraflarda patlama yaanyordu ve mahallelerimizin baz sokaklarn sel basyordu. Buralar balçk haline geliyordu. Biz de dilekçelerimizi gerekli birimlere, vatandalarn imzalaryla birlikte ilettik. 1970 ylndan bu yana burada oturuyorum ve burann altyapsnn ne olduunu biliyoruz. Özellikle temizlii konusunda hizmet almak istediimizi de bildirdik. Çünkü burada yllardr temizlik yaplmyordu. Onun için derenin altnn temizlenmesini özellikle istedik. Mersin Büyükehir Belediyemiz de burann üstünü açarak, temizliini yapyor. Ayrca Büyükehir Belediyemiz 141. Cadde’yi boydan boya asfaltlad. 115. Cadde’de de asfalt ve parke çalmalar yapld. Tüm hizmetler için Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a mahallem ve halkm adna teekkürü borç bilirim” dedi.

Akdeniz lçesi Mithatpaa Mahalle Muhtar Hakan Bagül, Çavulu Deresi’nin slah konusunda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür ederek, “Bizim çok skntl bir sorunumuz vard. Mahallemizi geçen sene dört defa sel bast ve vatandalarmz çok büyük maduriyetler yaad. imdi Büyükehir Belediyemiz de bu sknty fark etti. nallah bundan sonra mahallemizde sknt yaamayacaz. Çavulu Deresi’nin üstünü açyoruz ki, gelen sular daha rahat akabilecek, önleri tkanmayacak. u anda krma çalmalar da devam ediyor. Büyükehir Belediyemiz sayesinde, derenin içerisi de temizlenecek ve böylelikle mahallemiz büyük bir skntdan kurtulmu olacak. Ayrca Büyükehir Belediyemiz mahallemize çok büyük iler yapt. Kaldrmlarmz yenilendi, ilaçlamalarmz düzenli bir ekilde devam ediyor ve sinek skntmz büyük ölçüde azald. Tüm hizmetler için Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyoruz” eklinde konutu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık