Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programının 2. Etabı Tamamlandı

• 29 Kasım 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl tarafndan krsal alanlarda meydana gelen yangnlara hzl ve etkin müdahalede bulunmak amacyla düzenlenen Gönüllü tfaiyecilik Eitim Program’nn ikinci etab Erdemli ve Silifke’de tamamland.

Erdemli’de 44 ve Silifke’de 56 mahalle muhtar ile gönüllü itfaiyecilerin katld eitim programnda, katlmclara gönüllü itfaiyecilik yönetmelii ve yangn bilgisi konularnda eitimler verilirken, ayn zamanda yangn söndürme römorkunun da tantm yapld.

Programa katlan muhtarlar, gerekli belgeleri tamamladktan sonra yangnlara müdahale edebilecek ve mahallenin hizmetlerinde kullanlacak olan römorklar almaya hak kazanacak.

Ayrca Anamur, Gülnar ve Mut ilçelerinde tamamlanan 1. etap eitim program sonras 514 gönüllü itfaiyeci, datm yaplan 100 adet yangn söndürme römorkuyla hizmet vermeye devam ediyor.