solyanreklam
sagreklam

Geleceğin Genç Dahileri Kodlamayı Öğrendi

Geleceğin Genç Dahileri Kodlamayı Öğrendi

Geleceğin Genç Dahileri Kodlamayı Öğrendi
  • 05 Aralık 2017, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü’nün ibirliiyle yürütülen, ‘Gelecein Programclar Genç Dahiler Projesi’ne ait tantm ve yaygnlatrma faaliyetleri dorultusunda, toplam 82 örencinin katlmyla ‘Kodlama Saati’ etkinlii gerçekletirildi.

Bilgisayar Bilimleri Eitim Haftas’nda 180’den fazla ülkede gerçekletirilen ve milyonlarca örenciye ulam küresel bir hareket olan Kodlama Saati etkinliinde, 9 farkl okuldan toplam 82 çocuk tüm dünya ile ayn anda kodlama yapt. Her yatan örenci ve öretmenin katld Kodlama Saati etkinlii ile programlama konusunda farkndalk yaratma çalmalar hayata geçirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen Kodlama Saati etkinliine, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, Mersin l Milli Eitim Müdürü Ahmet Koca, Mersin Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Mehmet smail Yac ve Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Mutlu Nisa Ünald Coral da katld ve çocuklar ile birlikte kodlama yapt.

“Büyükehir olarak gelecein inasnda önemli olan eitimin farkndayz”

Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n teekkürlerini ileterek konumasna balad. Etkinliin, örencilerin eitim hayatna ve geleceklerini planlamalarna nasl katk salayacan dile getiren Genel Sekreter Yardmcs Çokakolu, “çinde bulunduumuz yüzyl insanolunun belki de en hzl gelitii günlerini ve anlarn oluturmutur. Bizler de Büyükehir Belediyesi olarak gelecein inasnda önemli olan eitimin farkndayz. Son yüzylda bahsetmi olduum yüzyln en önemli ksmn biliim teknolojileri kapsamaktadr. Ancak biliim teknolojilerinin en önemli ksm da yazlmdr. Evimizde kullandmz her eyada devasa ekilde yazlm ve donanm bulunmaktadr. Bilgisayar bir oyun arac olarak görülüyor ama bugün inann dünyann her köesinde bilgisayarlar büyük önem arz ediyor. Bu yüzden bizler de bu iin mutfana girmeliyiz. Mersin Büyükehir Belediyesi de bunun farknda olan bir yönetim anlayyla, Mersin Üniversitesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü ile ortak bir projeye imza atm ve bunun öneminin ve farkndalnn Mersin genelinde artrlmasn salamak için ibirlii gerçekletirmitir” dedi.

Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, kodlamann küçük yalarda örenilmesinin etkisinin önemli olduunu vurgulayarak, “En çok kullanlan sosyal a, yani Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmay 9 yanda örenmitir. Bugün dünyann en büyük bilgisayar devi olan Bill Gates ilk programn 13 yanda yapmtr. Erken yalarda henüz çocuun zihni yalnzca bilgisayar oyunlaryla dolmamken ona programn nasl olutuunu anlatmak onlar açsndan son derece önemlidir. Kod okur-yazar olmak gelecein sihirbaz olmaktr. 21. yüzyln örencisi problem çözebilen, analiz yapabilen, eletirel düünebilen, giriimci, programlama becerisine sahip bireylerdir.  Programlama örenmek insana sistematik düünme, olaylar arasndaki ilikileri görebilme, yaratc düünebilme gibi yetiler kazandryor. Gelecein dahilerinin bizim çocuklarmz arasndan çkacana inanyorum. Onlar aydnlk bir gelecekte baarl, azimli ve kariyer sahibi bireyler olarak hayal ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Mutlu Nisa Ünald Coral, kodlama eitimlerinde neler yapldn anlatarak, “Bu etkinlik tüm dünyada yaklak 180 ülkede milyonlarca örencinin ayn anda yapt bir etkinlik olarak karmza çkyor. Öncelikle Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bizlere ev sahiplii yapt için çok teekkür ediyorum. Örencilerimize de katlmlarndan dolay ayr ayr teekkür ediyorum ve baarlarnn devamn diliyorum” diye belirtti.

Konumalarn ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mustafa Kemal Çokakolu, proje ekibinde yer alan hocalara sertifikalarn verdi. Örenciler etkinlik sonunda tablet bilgisayarlar ile kodlama yapt.

Etkinlikte, örencilere eitim uzman Turan Özgür Öksüz ve robotik uzman Mustafa Çalayan Durmaz tarafndan Biliim Temelli Bilim Etkinlikleri eitimi verildi. Verilen eitim sayesinde örenciler, sistematik düünme, problem çözebilme, hafza becerilerini gelitirme, karar verme ve eletirel düünme gibi konularda kendilerini gelitirebilecek.

Ayrca, Gelecein Programclar Genç Dahiler Projesi kapsamnda Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi Bilgisayar ve Öretim Teknolojileri Bölümü’ne bir adet, Mersin l Milli Eitim Müdürlüü Aydnlkevler lkokulu’na bir adet olmak üzere iki adet bilgisayar laboratuvar kuruldu. Proje kapsamnda laboratuvarlarda kullanlmakta olan 42 adet bilgisayar, 42 adet tablet, 2 adet projeksiyon, 2 adet yazc, 2 adet video konferans kameras, 2 adet Access Point ve projeye ait görünürlük ve tantm faaliyetleri Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan karland. Biliim ürünleri temin edilen laboratuvarlarda, Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi BÖTE Bölümü öretim görevlileri ve Milli Eitim Müdürlüü’nün belli kriterlere göre seçtii 780 öretmene eitici eitimleri verildi. Ayrca Haziran 2017 itibari ile bin 590 örenci eitimlere katlm salad. 7-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen Avrupa Kodlama Haftas’nda Büyükehir Belediyesi’ne Codeweek Organisers EU tarafndan sertifika verildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık