solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Aracı Oluyor, Yavrular Aile Buluyor

Büyükşehir Aracı Oluyor, Yavrular Aile Buluyor

Büyükşehir Aracı Oluyor, Yavrular Aile Buluyor
  • 06 Aralık 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Bozyaz lçesi’nde ina edilen modern hayvan barna, sahipsiz hayvanlarn snd bir liman olurken, barnakta misafir edilen yavrular ise hayvanseverler tarafndan sahiplenilerek aile ortamna kavuuyor.

Orman içinde özgürce…

Mersin kent merkezinde mevcut Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde saysz kedi ve köpee yardm eli uzatan Mersin Büyükehir Belediyesi, Gözne Yolu üzerinde inaat tamamlanmak üzere olan yeni barnak ve Bozyaz’da ina ederek hizmete sunduu hayvan barna ile hayvanseverlerin takdirini topluyor. Bozyaz’da orman arazisi içinde be yldzl otel konforunda hizmet veren barnak, Aydnck ve Anamur ilçelerine de hizmet verirken, kamp alan görüntüsüyle sahipsiz dostlarn özgürce barnma ve beslenme ihtiyaçlarn hiçbir özgürlük kstlamas olmadan karlyor. Salad imkanlarla Türkiye’de ei olmayan bir tesis olarak öne çkan barnakta misafir edilen sahipsiz kedi ve köpekler, doal ortamda salkl bir ekilde yaayabilme imkanna kavuuyor.

Mersin “Hayvan Dostu” oluyor

Sahipsiz dostlarn daha güvenli bir ortamda, daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için Büyükehir Belediyesi tarafndan hayata geçirilen proje sayesinde 50 tane büyük ve 50 tane yavru ile beraber 3 tane gebe ve 5 tane de yavrulu anne köpek, üst standartlarda yaamn devam ettiriyor. 11 adet çeitli köpekler için padok, 1 adet kedi padou, hayvan mutfa, içi binas, mekanik oda, giri kaps ve idari bina olmak üzere 17 adet tek katl binadan oluan Bozyaz Hayvan Barna, çocuk oyun alan ve kamelyalar ile ziyaretçilere de hizmet veriyor. 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 825 metrekarelik kapal alann yer ald ve “Hayvan Dostu Kent” tanmlamasnda Mersin’i bir adm daha öne tayan barnak, ülke genelinde dier kentlere de örnek oluyor.

Yavrular scak yuvaya kavuuyor

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan sahipsiz dostlara sahip çkmak, salkl ve özgür bir ortamda barnma, gda ve salk ihtiyaçlarn karlamak üzere faaliyete balayan Bozyaz Hayvan Barna, köpek sahiplenmek isteyenlerin de ilk dura oluyor. Faaliyete balayal ksa bir süre olsa da bugüne kadar tam 28 yavru köpek hayvanseverler tarafndan sahiplenilerek aile ortamna kavuturuldu. Herhangi bir ücret alnmadan alar ve gerekli salk kontrolleri yapldktan sonra sahiplendirilen yavrular için barnacaklar evin durumu önem arz ederken, sahiplenecek kiinin 18 yann üzerinde olmas gerekiyor.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık