solyanreklam
sagreklam

ZABITA’DAN İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMİ

ZABITA’DAN İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMİ

ZABITA’DAN İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMİ
  • 09 Mart 2016, Çarşamba 0:00

İlçede denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı işyeri Ruhsat Denetim Ekibi ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor. Denetimlerde esnafları ruhsat almaları konusunda uyaran ekipler, bazı işyerlerini ise mühürledi. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan çalışan işyerlerinin tespitlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, “İşyerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren işyerlerine verilen süre sonunda işyerleri açma ve çalışma ruhsatını ibraz edemediği takdirde 9207 sayılı işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6. Maddesine istinaden ruhsat alamayan işyerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” dedi. Esnafımızın mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Aksakal, bu konuda denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.
ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLSUNLAR
İlçede nüfusun artması ile doğru orantılı olarak yeni işyerlerinin açıldığına dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Esnaflarımızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor” dedi. Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, esnafların ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık