solyanreklam
sagreklam

KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLARDAN ÇAĞRI: “KADINA ŞİDDET VE İSTİSMAR SON BULSUN”

KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLARDAN ÇAĞRI: “KADINA ŞİDDET VE İSTİSMAR SON BULSUN”

KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLARDAN ÇAĞRI: “KADINA ŞİDDET VE İSTİSMAR SON BULSUN”
  • 09 Mart 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlediği “Biz Kadınlarız, Biz Dünyayız” konulu panelde kadın her yönü ile anlatılırken, kadına şiddet, çocuk gelinler ve cinsel istismarın son bulması temenni edildi. 

Mudanya Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “Biz Kadınlarız, Biz Dünyayız” konulu panel düzenledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Sevinç Şenşekerci ile meclis üyeleri ve Mudanyalılar katıldı.
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Gazeteci – Yazar Huriye Gül Kolaylı, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Yüksek Mimar Necla Yörüklü, Eğitim – Sen Mudanya Şube Başkanı Meryem Kozan Irmak, DİSK Yöneticisi Yıldız Yeşiltaş, SES Sendikası Temsilcisi Hemşire Edibe Aşık, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nesrin Kalelioğlu, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuray Uzer ve Engelli anne Sevtap Tuncel konuşmacı olarak yer aldı.  
KADIN HER YÖNÜ İLE ANLATILDI
Hayatını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panelde, Dr. İsmet Tekerek’in yönetmenliğini yaptığı “Mor” adlı kısa film gösterimi ile yapıldı. Eğitimde, toplumda, siyasette, sendikal yaşamda, gündelik hayatta kadının yeri ve rolü her yönü ile engelli annelerin sorunları anlatılırken, kadınlara ait istatistiki veriler açıklandı. 4 milyon kadının okuma yazma bilmediği veriler ile anlatılırken, yine 4 milyon kadının sosyal güvencesiz çalıştığı ifade edildi. Panele konuşmacı olarak katılan kadınlar eşitlik istediklerini ifade ederken, kadın cinayetlerinin, kadına şiddettin ve cinsel istismarın son bulması temenni edildi. Şiir ve müzikler ile desteklenen panelde, kadının her ülkede binlerce yıllar öncesinden şiddet görmeye başladığı belirtildi.
“KADIN SÖZ SAHİBİ OLMALI”
Panele katılan konuşmacılara plaket ve çiçekle teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, cinsiyete bakmadan her insanın eşit olması gerektiğini söyledi. Kadının dayanışma içinde ve hayatın her alanında söz sahibi olması gerektiğini savunan Türkyılmaz, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. Düzenlenen gecede programa katılan izleyicilere Mudanya Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.                   

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık