solyanreklam
sagreklam

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sayesinde Kendi İşinin Patronu Oldu

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sayesinde Kendi İşinin Patronu Oldu

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sayesinde Kendi İşinin Patronu Oldu
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, KOSGEB ve GKAD i birliiyle verilen ‘Uygulamal Giriimcilik Eitimi’ sayesinde kendi iinin sahibi olanlarn says artyor.

Mersin genelinde giriimcilik kültürünün yaygnlatrlmas ve baarl iletmelerin kurularak, giriimciliin gelitirilmesi amacyla hayata geçirilen proje kapsamnda verilen “Uygulamal Giriimcilik Eitimi” sayesinde Elçin Soral da hayallerini gerçekletirerek, kendi iinin patronu oldu.

Uzun yllar i hayatnda olmasna ramen kendi i yerini açmay her zaman düündüünü ve Uygulamal Giriimcilik Eitimi’ni duyunca harekete geçtiini söyleyen Elçin Soral, “Mersin Büyükehir Belediyesi, KOSGEB ve GKAD tarafndan böyle bir projenin hayata geçirildiini örendim ve katlmaya karar verdim. Büyükehir Belediyesi’ne müracaatta bulunduktan sonra kayt yaptrdm ve eitim için bizi çardlar. Büyükehir Belediyesi önderliinde 4 gün süren proje eitimi aldk. Eitimler sonunda sertifikam aldm ve uzun zamandr hayal ettiim ev-aksesuar dükkânm açtm” dedi.

Uygulamal Giriimcilik Eitimlerinin kendilerine çok ey kattn belirterek, yeni fikirler örenmelerine olanak saladn ifade eden Soral, “Güzel bir eitimdi. Orada pek çok farkl fikir vard. Eitimler birçok eyi örenmemize olanak salad. Bu i benim merakmd. Hep böyle bir i sahibi yapmak istiyordum. Yapabileceimi de biliyordum. Eitimler keyifliydi ve birçok insan tanma frsat da buldum. Eitmenimiz çok iyiydi. Yapabileceimizi söyleyerek, bizi hep destekledi. Aslnda ben eitimlere geçen yl katldm ama dükkân açmak bu yl nasip oldu. 20 yldr profesyonel hayatn içerisinde maaza yöneticisi olarak çaltm. Kendi iimin sahibi olmay hep istiyordum. Büyükehir Belediyesi’nin destekleri bize çok faydal oldu. Dier kursiyer arkadalarmla konutuumda onlar da çok memnun olduunu ifade ediyor. Büyükehir Belediyemizin desteklerinin devamn diliyorum ve çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Hayata geçtii günden itibaren giriimci ruhlu insanlar tarafndan youn ilgi gören proje sayesinde, 2016 ylndan itibaren 410 kii Uygulamal Giriimcilik Eitimi alarak kendi iinin patronu olmak için ilk adm att.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık