solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?in ?Hizmet Tanıtım Programı? Dolu Dolu Geçti

Büyükşehir?in ?Hizmet Tanıtım Programı? Dolu Dolu Geçti

Büyükşehir?in ?Hizmet Tanıtım Programı? Dolu Dolu Geçti
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ilçelerde yaplan hizmetlerin meclis üyelerine tantld ‘Hizmet Tantm Program’nn üçüncü ve son gününde Gülnar ve Mut ilçelerinde hayata geçirilen hizmetler yerinde incelendi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, meclis üyeleri ile birlikte, geçtiimiz günlerde rnak’ta hain terör örgütünün araziye döedii patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit düen Gülnarl P. Söz. Er. Hac Mustafa Can’n adnn verildii shaklar’daki köprüyü inceledi ve ardndan ehidin baba ocana giderek basal diledi. Köprüdeki incelemeye ehidin anne-babas ve çok sayda vatanda katld.

Duygulu anlar yaand

Büyükehir Belediyesi tarafndan 2016 ylnda halkn hizmetine açlan shaklar Köprüsü’ne, alnan meclis karar ile P. Söz. Er. Hac Mustafa Can’n ad verildi.

Köprüde ehidin ailesi ve yaknlar ile bir araya gelerek duygulu anlar yaayan Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri, ehidin baba ocan da ziyaret etti. Konumasna shaklar’da çok duygulu anlar yaadklarn belirterek balayan Bakan Kocamaz, “Böyle bir günde belediye meclis üyelerimizle beraber ehidimizin ailesini de ziyaret etmek istedik. Dolaysyla ehidimizin adn verdiimiz bu köprüde hem ailesinin, hem muhtarmzn, hem de vatandalarmzn bizleri karlamasndan memnun olduk. Kendilerine teekkür ediyoruz. ehitlik inancmza göre peygamberlikten sonra en yüksek mertebe. Tabi ki acmz büyük ama Allah’tan bir inancmz var, o inançla diri ve dik durmaya çallyoruz. Tarih boyunca Türk milletinin dâhili ve harici bedhahlar her zaman olmutur,  bundan sonra da olacaktr. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenler her dönemde d güçlerin desteiyle balarn kaldrmaya çalacaklardr. Ama bu topraklar kanla ve canla suland, bu günlere böyle geldi. Bu güne kadar nasl bu topraklarda ceddimiz dimdik durarak igallere kar mücadele ederek bize devrettiyse, biz de bizden sonraki nesillere ayn imanla inallah devredeceiz” dedi.

Gülnar Souk Hava Deposu ilçe ekonomisine 2 yldr katk salyor

2016 ylnda temeli atlarak 2017 ylnda yapm tamamlanan ve 6500 metrekarelik bir alana kurulu olan Gülnar ehirleraras Otobüs Terminali’ni yerinde inceleyen meclis üyelerine, terminalin en üst katna Büyükehir Belediyesi tarafndan Eitim ve Öretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin de açlaca bilgisi verildi. Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri, gün boyunca devam eden Hizmet Tantm Program’nda, 2015 ylnda faaliyete geçirilen Gülnar Souk Hava Deposu’nu da inceleme frsat buldu. Gülnar Souk Hava Deposu sayesinde, üreticilerden 20 kurua mal edilen elmalar, imdi 90 kurutan alc buluyor ve depo sayesinde Gülnar ekonomisine 2 yldr katk salanyor.

Antep Fst Kavlatma Tesisi yerinde incelendi

Tarmsal hizmetlere destek konusunda üreticilerin yannda olan, onlarn hayatlarn kolaylatrmak adna birçok faaliyeti hayata geçiren Mersin Büyükehir Belediyesi’nin kurduu ve sadece Kuskan Mahallesi’ne 6 milyon TL girdi salamas planlanan Antep Fst Kavlatma Tesisi de meclis üyeleri ile birlikte incelendi. Büyükehir Belediyesi tarafndan Mut lçesi’ne hizmet vermek amacyla yapm devam eden ve yüzde 35’i tamamlanm vaziyette olan Mut Mezbahas da meclis üyeleri tarafndan incelendi. Mezbahann 2018 yl Mart aynda faaliyete açlmas planlanyor. Açldktan sonra mezbahada günlük olarak 30 büyükba ve 130 küçükba hayvan kesimi geçekletirilebilecek. Program son olarak 57 bin kii kapasiteli, 8 milyon 100 bin TL maliyetle yapm tamamlanan ve aktif olarak çalan Mut Atksu Artma Tesisi’nin de incelenmesi ile sona erdi.

“Daha kat edilecek çok yol var”

Gülnar ve Mut lçesi’nde hayata geçirilen hizmetlerin tantld sunumun ardndan konuan Bakan Kocamaz, “3 gün boyunca bizimle birlikte oldunuz, Büyükehir Belediyesi’nin Mersin’in batsnda yapt hizmetleri gördünüz. nallah baka bir programda da Mersin merkez, Tarsus ve Çamlyayla’y inceleme imkân buluruz. Tabi ki belediyecilik hem zor, hem de vebali çok ar olan bir görev. Böyle bir görevi Cenab- Allah nasip etti ve 24 yl devirdik. nallah bir sene sonra yeni seçim dönemine kadar 25 yl doldurmu olacaz. Bu 25 yl içerisinde, 20 yl Tarsus olmak üzere gece gündüz demeden çaltk ve hizmet üretmeye devam ediyoruz” ifadelerini kulland.

Büyükehir Belediyesi olarak çok büyük bir alana kstl bütçelerle hizmet ettiklerini belirten Bakan Kocamaz, “Üç gündür birlikteyiz ve bizzat vatandan tepkilerini yerinde gördünüz. Vatanda yaplan da söylüyor, yaplamayan da. Demek ki daha kat edilecek çok yol var. Onun için, biz elbette borçlandk ve borçlanmak mecburiyetindeyiz, ama ödeyebileceimiz kadar. Zaten sizin bilançonuz borçlanmaya elverili deilse hem Bakanlk, hem ller Bankas, hem de dier bankalar o para kendine tekrar dönmeyecek diye kredi de vermezler” diye belirtti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık