solyanreklam
sagreklam

Sihirli Ellerden Dekoratif Tablolar

Sihirli Ellerden Dekoratif Tablolar

Sihirli Ellerden Dekoratif Tablolar
  • 19 Aralık 2017, Salı 0:00

Büyükehir Belediyesi, düzenledii kurslarla pek çok engelli bireyin sosyal hayata katlmasn salarken, bir yandan da hayatlarna dokunmaya devam ediyor. Büyükehir Belediyesi tarafndan verilen dekoratif tablo yapm kursu bu yl da engelli bireylerden youn ilgi görüyor.

“Mesleki Eitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamnda düzenlenen dekoratif tablo yapm kursuna katlan engelli bireyler, hem el becerilerini gelitiriyor, hem de elenceli vakit geçirerek kurs sonunda kendi el emeklerini görücüye çkarp para kazanyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl atölyesinde gerçekleen kursta Akdeniz Halk Eitim Merkezi’nde görevli Aslsu Akar tarafndan verilen eitimlerde engelli bireyler bo zamanlarn deerlendirerek, hem sosyalleiyor hem yeni arkadalar ediniyor hem de kendi yeteneklerini ortaya çkaryor.

“Kurslar sayesinde çocuklarmz kendilerini huzurlu hissediyorlar”

Büyükehir Belediyesi’nin düzenledii kurslar sayesinde kznn toplum içerisinde daha çok yer bulduunu ifade eden Seda Ate’in annesi Emine Ate, “Kurslar çok güzel. Seda’y kursa getirdiim zaman çok mutlu oluyor. Kendini huzurlu hissediyor. Bu kurslar olmadan önce Seda evde benimle beraberdi. Fazla dar çkma ve topluma karma imkân yoktu. Bakalaryla iletiim kuramyordu. imdi bu kurs sayesinde insanlarla iletiimi artt. Bu kurslar çocuklarmz için farkllk oldu. Geliimlerine de katks oluyor. Çocuklarmz bu kurslar sayesinde kendilerini daha huzurlu ve toplum içerisinde hissediyor. Bu kurslarn devam etmesini diliyorum. Burhanettin Bakanmza teekkür ediyoruz. Kendisinden Allah raz olsun” dedi.

Dekoratif tablo yapm kursunda eitim alan kursiyerlerden Egemen Batuhan Polat da Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n engelli bireyler için yazd Engelsiz Çat Altnda iirinden bir dörtlüü okudu.

Engelli bireylerin yeteneklerini kefetmelerine yardmc olan kurs yaklak 4 ay sürecek ve Ocak aynda bitecek. Kurs sonunda engelli bireyler hem sertifikalarn alacak hem de düzenlenen sergi ile ürünlerini görücüye çkaracak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık