solyanreklam
sagreklam

Tarsus Lezzetleri Yarışıyor

Tarsus Lezzetleri Yarışıyor

Tarsus Lezzetleri Yarışıyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odas, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi ibirlii ile Tarsus’un yöresel lezzetlerinin yaraca 1. Tarsus Yöresel Yemek Yarmas düzenleniyor.

Yöresel lezzet bakmndan oldukça zengin bir mutfaa sahip olan Tarsus’un yöresel yemeklerini yaatmak, tantmak, Tarsus’a ait orijinal tariflerin ortaya çkarlmas ve bunlarn hem yazl hem de görsel olarak kayt altna alnmas amacyla düzenlenecek olan Tarsus Yöresel Yemek Yarmas’nda ev hanmlar hünerlerini sergileyecek, yöresel lezzetler yaracak.

UNESCO’nun kültürel çeitlilik ideallerini destekleyen ‘Yaratc ehirler A’na Mersin ilinin de dâhil edilmesine katkda bulunmas açsndan oldukça önem tayan yarma, bu yl ilk kez Tarsus’ta ikamet eden 37 ev hanmnn katlm ile halama içli köfte ve karaku tatls olmak üzere iki kategoride gerçekleecek. Maharetlerine güvenen ev hanmlar, tarifleri ve lezzetleri ile 16 kiiden oluan jüri üyesini etkilemek ve dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Geleneksel olarak üç ayda bir düzenlenmesi planlanan yöresel yemek yarmalar ile Tarsus mutfann zenginliklerinin ortaya çkarlmas, tarihi güzelliklerinin tantlmas ve unutulmaya yüz tutmu yemeklerin gelecek kuaklara aktarlmas amacyla, Tarsus’ta bu yl ilki düzenlenecek olan 1. Tarsus Yemek Yarmas 24 ubat 2018 tarihinde saat 10.00’da, St. Paul Kuyusu’ meydannda gerçekleecek.

Tarsus’un yöresel tatlarndan olan karaku tatls ve halama içli köfte olmak üzere iki kategoride gerçekleecek olan yarma sonrasnda birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek. Ayrca Tarsus yöresine ait dier yemek ve tatllarnda sergilenebilecei özel bir alan oluturularak, vatandalarn bu lezzetlerle bulumas salanacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık