solyanreklam
sagreklam

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin’in tarm sektöründeki ihracat potansiyeline önemli katklar salayan 13. Mersin Tarm, Gda ve Hayvanclk Fuar Mersinlilere kaplarn açt. CNR EXPO Yeniehir Fuar Merkezi’nde 25 ubat tarihine kadar açk kalacak fuarda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin stand da yer alyor.

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan desteklenen ve CNR Fuarclk tarafndan 22-25 ubat 2018 tarihleri arasnda düzenlenen ‘13. Mersin Tarm Gda ve Hayvanclk Fuar’nn açlna Mersin Valisi Ali hsan Su, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl’ndan yetkililer, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve basn mensuplar katld.

“Tarm yurdu Mersin”

Fuarn açlnda bir konuma yapan Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, “Tarmn yurdu Çukurova’nn önemli bir parças olan Mersin’de böyle güzel bir fuarn açlnda sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduumu belirtmek istiyorum. Her geçen gün biraz daha gelierek, biraz daha büyüyerek devam eden fuarmzn bölgemize, ülkemize, çiftçilerimize, üreticilerimize hayrlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Fuarlarn üreticilerle tüketicilerin bulutuu yerler olduundan söz eden Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Tufan, “Burada çok deiik ürünlerin tantm ve bilgilendirilmesi yaplr. Ayn zamanda fuarlar ehirden ehre olduu kadar ülkeler aras tantma da ciddi katklar salar. Bu fuarn da Mersinimizin tantmna katk salamasn temenni ediyorum” eklinde konutu.

“ El emei göz nuru ürünleri dünya standartlarna uygun hale getiremiyoruz”

Uzun yllardr tarm kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da baz eyleri eksik yapmann üzüntüsünü yaadklarn dile getiren Bakan Kerim Vekili Tufan, “Hem Türkiye’de hem de bölgemizde çok ciddi potansiyeller olmasna ramen iyi bir planlama ya da iyi bir sat envanteri çkartlamad için zaman zaman üreticinin ürünü bazen tarlada kalyor, bazen de dökülme durumuyla kar karya kalyor. Onun için bizim her eyden önce bu planlamay ülke, Bakanlklar ve yerel yönetimler olarak gerçekletirmemiz lazm. kinci bir eksiimiz de el emei göz nuru olarak meydana getirdiimiz bu ürünlerin dünya piyasasna arz konusunda dünya standartlarna uygun hale getiremediimiz için, gerek kalite, gerek damak tad, gerek ambalaj, gerek ekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediimiz için dünya ticaretinde ve tarmnda da gerekli yerimizi alamaman üzüntüsünü yayoruz. Bütün bunlardan dolay da Mersin Büyükehir Belediyesi olarak mümkün olduu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yannda olmaya gayret ettik. Göreve gelir gelmez Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl’n kurduk ve bu bakanlmz 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve iliki içerisinde çalmalarn sürdürüyorlar” ifadelerini kulland.

Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Tufan, konumasnda Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl olarak tarma, çiftçiye ve köylüye vermi olduklar hizmetlerden söz etti.

Konumalarn ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Tufan ve protokol üyeleri tarafndan kurdele kesilerek fuarn açl yapld. Protokol üyeleri daha sonra stantlar gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettii Büyükehir Belediyesi standnda, Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl’nn gerçekletirdii hizmetler de tantld.

Tarm sektörünün öncü firmalar buluuyor

Her yl yurt dndan önemli sayda profesyonel ziyaretçi ve alclar arlayan 13. Mersin Tarm, Gda ve Hayvanclk Fuar, Mersin'in bir liman kenti olmas, gelimi ulam olanaklar ve bölge ülkelerine yaknl nedeniyle, önemli bir ihracat potansiyeli tayor.

Tarm sektöründe Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Mersin'de sektörün öncü uluslararas firmalar Yeniehir Fuar Merkezi’nde buluuyor. Yurt içinde de, Türkiye Ziraat Odalar Birlii, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odas, Tarm l Müdürlükleri, kooperatif ve dernekler ile birlikte sürdürülen ziyaretçi çalmalar kapsamnda Adana, Amasya, Hatay, Kahramanmara, Konya, Kayseri, Nide gibi illerden otobüslerle getirilecek profesyonel ziyaretçi, Mersin Tarm Fuar’n gezme frsat bulacak. Fuarda, TMMOB-Ziraat Mühendisleri Odas Mersin ubesi i birliinde iki gün boyunca seminerler düzenlenecek. Ziraat fakülteleri akademisyenleri tarafndan verilecek seminerlerde Meyve Aaçlarnda Budama ve Teknikleri, Tarmda Doru Gübre Kullanm gibi pek çok konu ele alnacak. Tarm, Gda ve Hayvanclk Fuar, sera malzemeleri, sulama makine ve ekipmanlar, fide, fidan, tohum, organik gübre, hayvanclk ekipmanlar, hayvan besleme, yem üretimi ile ilgili pek çok ürün ve teknolojiye ev sahiplii yapacak.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık