solyanreklam
sagreklam

Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin?e Geliyor

Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin?e Geliyor

Prof. Dr. İlber Ortaylı Mersin?e Geliyor
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Ünlü tarihçi lber Ortayl Mersin’de olacak

Mersin Büyükehir Belediyesi, 12 Mart stiklal Mar’nn Kabulü ’nün 97. yl dönümü anma etkinlikleri kapsamnda Tarihçi, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. lber Ortayl’y konuk edecek.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 12 Mart stiklal Mar’nn Kabulü ’nün 97. yl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde, Tarih dalnda Cumhurbakanl Kültür ve Sanat Ödüllü ve Rusya Bilimler Akademisi Fahri Profesörü Ünvanl, Yazar, Tarihçi Prof. Dr. lber Ortayl’nn konumac olarak katlaca “stiklal Mar ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans 16 Mart Cuma günü Kongre ve Sergi Saray’nda saat 19.30’da halka açk ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl koordinasyonunda gerçekletirilecek olan “stiklal Mar ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans tarihçi, yazar Prof. Dr. lber Ortayl tarafndan verilecek ve katlmclar doyumsuz tarih sohbetine eriecek.

Prof. Dr. lber Ortayl kimdir?

21 Mays 1947 tarihinde Avusturya'nn Bregenz ehrinde Krm Tatar bir ailenin çocuu olarak dünyaya gelen tarihçi, yazar Prof. Dr. lber Ortayl iki yandayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. lk ve orta örenimini stanbul Avusturya Lisesi'nde tamamlayan tarihçi ve yazar Ortayl 1965 ylnda Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Tarihçi ve yazar Ortayl, 1970 ylnda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Corafya Fakültesi'nin tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi'nde Slav ve Dou Avrupa dilleri hakknda örenim gördü. Yüksek lisans çalmasn Chicago Üniversitesi'nde Halil nalck ile yapt.

Tarihçi ve yazar Ortayl, 1989'da Türkiye'ye dönerek profesör oldu ve 1989-2002 yllar arasnda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin dare Tarihi Anabilim Dal’nn bakanln yapt.

2002 ylnda Galatasaray Üniversitesi'ne, iki yl sonra ise Bilkent Üniversitesi'ne konuk öretim üyesi olarak geçen tarihçi ve yazar Ortayl, u anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders vermektedir. Galatasaray Üniversitesi senatosu üyesi de olan tarihçi ve yazar Ortayl,  ayrca lke Eitim ve Salk Vakf'nn ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti üyesidir.  

2005 ylnda Topkap Saray Müzesi müdürü olan tarihçi ve yazar Ortayl, yedi yl bu görevde kaldktan sonra 2012 ylnda ya haddinden emekli oldu. Tarihçi ve yazar Ortayl, Uluslararas Osmanl Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ile Avrupa ranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.  

Tarihçi ve yazar Ortayl, ileri seviyede AlmancaRusçangilizceFranszcatalyanca ve Farsça bilirken, iyi seviyede de Latince bilmektedir. 2001 ylnda Aydn Doan Ödülü’ne, 2006 ylnda  Avrupa ile Akdeniz Arasnda Lazio Ödülü’ne ve 2007 ylnda da
Pukin Ödülü’ne layk görülen Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Ortal, Türk Tarih Kurumu’nun de eref üyesidir.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık