solyanreklam
sagreklam

Stratejik Planlama Toplantısı

Stratejik Planlama Toplantısı

Stratejik Planlama Toplantısı
  • 29 Ağustos 2014, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanlığı’nın 2015-2019 dönemini kapsayan stratejik planlama çalışmaları sonuçlandı. İki ay gibi bir süre de tamamlanan çalışmalar, Eylül ayında Belediye Meclisi’ne sunulacak.  

 

Nüfusu 50 bini aşan belediyelerde yasal bir zorunluluk olan ve Mudanya Belediyesi’nin yaklaşık iki ay süren çalışmaları sonucunda tamamlanan stratejik planlama çalışmaları huzurlu Mudanya idealinin gerçekleşmesi için bir rehber olacak. Katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve hizmet kalitesi standartları yüksek bir belediye yapısının oluşturulması amacıyla yapılan çalışmaların önemine değinen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “ Mudanya için daha iyi bir geleceğin hazırlanması ve bu bağlamda huzurlu Mudanya idealimizi gerçekleştirmek için bir rehber olacaktır. Stratejik planımız geniş bir katılımcılık anlayışı ile bilimsel verilere dayalı analizler yapılarak hazırlanmıştır” dedi.

ÇALIŞMALAR EYLÜL AYINDA MECLİSTE

Yapılan çalışmaların Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyelerinin onayına sunulacağını ve halka da duyurularının yapılacağının altını çizen Türkyılmaz, stratejik planlama çalışmaları için, birim müdürlerinden Stratejik Planlama Ekibi oluşturulduğunu söyledi. Personel ile de stratejik planlama bilgilendirme toplantısı yapıldığını belirten Türkyılmaz, “Personel, vatandaş ve kanaat önderleri araştırmaları yapılmıştır. Paydaşlar analizi, SWOT analizi, mevzuat analizi çalışmaları yürütülmüştür. Vizyonumuz, misyonumuz, amaçlarımız, hedeflerimiz ve stratejilerimiz oluşturulmuştur” dedi.

MAHALLELERDE ÖRGÜTLENME OLACAK

Her bir strateji için geliştirilen performans göstergeleri ile planların gerçekleşme yüzdesinin üç ayda bir yapılacak toplantılar ile değerlendirileceğine vurgu yapan Türkyılmaz, “Her yıl hazırlanacak yıllık performans programları doğrultusunda ve kurum personelimizle birlikte, plan hedeflerimizin tümünü gerçekleştireceğimize inanmaktayız” dedi.  2015 yılı başlarında katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve Toplam Kalite Yönetim Sistemi ile yönetilen kurumsal yapı oluşturulacağını ifade eden Türkyılmaz, “Halkımızın belediye yönetimine katılımını arttırmak amacıyla mahallelerden örgütlenmeye başlayarak, etkin ve proje üreten bir kent konseyi yapısı oluşturacağız. Hedefimiz belediye yönetimine halkın katılımının en yüksek düzeye çıktığı, insan ve kentli haklarına saygılı vatandaşlardan oluşan huzurlu bir Mudanya’yı tüm vatandaşlarımızla birlikte el ele oluşturmaktır” diye konuştu. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık