solyanreklam
sagreklam

Sevcan Orhan, Halk Türkülerini Mersinliler İçin Söyledi

Sevcan Orhan, Halk Türkülerini Mersinliler İçin Söyledi

Sevcan Orhan, Halk Türkülerini Mersinliler İçin Söyledi
  • 26 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Ramazan Ay’nn onuncu gününde Mersinli vatandalar Sevcan Orhan ile buluturdu. Atatürk Park’na kurulan konser alann dolduran binlerce Mersinli için türkülerini seslendiren Orhan, söyledii türküler ile vatandalar coturdu.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri Program kapsamnda Atatürk Park’na kurulan konser alannda Türk Halk Müzii’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan, konser verdi.

“Türkü söyleyen insandan zarar gelmez”

‘Kainatn Aynasym’ türküsünü seslendirdikten sonra, Atatürk Park’n dolduran binlerce Mersinliye seslenen ve onlar çok sevdiini dile getiren sanatç Sevcan Orhan “Siz Mersin’desiniz. Mersin’in bu anlamda ne kadar kozmopolit bir ehir olduunu biliyoruz. Her yerden, her ehirden, her memleketten insanlar var. Madem ki ben bir insanm diyoruz, insan olduu gibi kabul etmek yarar bize. En güzel de türküler söylüyor bunlar. Ramazan Ay, ibadetini yapan insanlarn kendi ile ba baa kald zamanlardr. badet Allah’la insan arasndadr, kul arasndadr. Ama unu da söylemek istiyorum. u güzel zamanlarda kötü günler yaasak bile, ne olur birbirimize biraz daha kendimiz gibi, aynaya bakar gibi bakalm. nsan olmakla balar her ey ve insanlar hayatta iyi niyetli insanlar ve kötü niyetli insanlar diye ikiye ayrlyorlar. Burada bulunan herkes türkülerime elik ettii için, türkü söyleyen insandan zarar gelmez. Benim için öyledir. Hepiniz çok kymetlisiniz, iyi ki varsnz, seviyorum sizi” dedi.

Kendisini Mersinli vatandalar ile buluturan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileten sanatç Orhan, “Mersin Büyükehir Belediye Bakan Sayn Burhanettin Kocamaz ve organizasyonda emei geçen herkese can gönülden teekkür ediyorum. Bu organizasyon ileri kolay iler deildir. O yüzden bizleri bir araya getirmeye vesile olduklar için kendilerine minnettarm. Ama özellikle de halk müziine, türkülere verdikleri kymet için bir kez daha teekkür ediyorum, iyi ki varsnz” eklinde konutu.

Orhan, Mersinlilere müzik ziyafeti verdi

Sanatç Sevcan Orhan gece geç saatlere kadar Atatürk Park’n dolduran hayranlarna adeta müzik ziyafeti çekti. Verdii konserde, birbirinden güzel eserler seslendiren sanatç ‘Arabm Fellahi’, ‘Bahçada Yeil Çnar’, ‘Omuzumda Sevda Yükü’, ‘Unutursun’, ‘te Gidiyorum’, ‘Gül Belaldr’, ‘Deme Felek’, ‘Ezele De Deli Gönül Ezele’, ‘Kainatn Aynasym’, ‘Ayrlk Hasreti Kar Etti Cana’, Eski Libas Gibi’ ve ‘Sen Benden Gittin Gideli’ gibi birçok türküyü  Mersinliler ile birlikte hep bir azdan söyledi. Duygusal ve hareketli parçalar ile Mersinlileri mest eden Orhan, gecenin sonunda söyledii halaylar ile de Mersinlileri coturdu.

Gecenin sonunda sanatç Sevcan Orhan’a çiçeini Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün takdim etti. Ayrca Sevcan Orhan konser esnasnda Mersinliler ile birlikte video çekip, videoyu sosyal medya hesabnda paylat.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık