solyanreklam
sagreklam

Ramazan Ayının Heyecanı Mersin'i Sardı

Ramazan Ayının Heyecanı Mersin'i Sardı

Ramazan Ayının Heyecanı Mersin'i Sardı
  • 13 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Ramazan aynn yaklamas ile birlikte her yl birbirinden güzel etkinliklere imza atarak Ramazann kültürünü ve ruhunu en güzel ekilde yaatan Mersin Büyükehir Belediyesi, Ramazan ay öncesi tüm hazrlklar tamamlyor.

Ramazan aynn cokusunu Mersin’in genelinde yaatmaya hazrlanan Mersin Büyükehir Belediyesi hazrlad dolu dolu Ramazan etkinlikleri program ve kent genelinde balatt hummal çalmalar ile  kenti Ramazan aynn maneviyatna yakr bir hale getiriyor.

13 lçede Ramazan Cokusu Yaanacak

Mersin Büyükehir Belediyesi geleneksel hale getirdii Ramazan etkinlikleri için bu yl da dolu dolu bir program hazrlad. Büyükehir Belediyesi hazrlad program ile merkez ilçelerin yan sra Tarsus’tan Anamur’a tüm ilçelere Ramazan aynn tüm cokusunu tayacak.

Özlenen Ramazan ay kültürünü Büyükehir Belediyesi olarak Mersin’de yaatmay amaçlayan Mersin Büyükehir Belediyesi Ramazan ay boyunca Atatürk Parknda kuraca Ramazan etkinlik alanyla iftardan sahura birçok Mersinliyi arlamaya hazrlanyor.

Konserler, gösteriler ve tiyatro oyunlar gibi bir çok etkinliin yer alaca Büyükehir Belediyesi’nin Ramazan ay programnda Zara, Turgay Bayayla, Ferhat Göçer, Sevcan Orhan, Hüseyin Kat, Ankaral Cokun, Ahmet afak, Yudum, Orhan Hakalmaz, Mümin Sarkaya, ve Mustafa Yldzdoan gibi pek çok sanatç Mersinlilerle buluacak.

Ahanede tencereler Ramazan Bereketiyle kaynayacak

Uçsuz bucaksz iftar sofralarnda Mersinlileri bir araya getirmeye hazrlanan Büyükehir Belediyesi, hazrlklar kapsamnda scack çeit çeit yemeklerin yer ald ramazan aynn bereketli sofralarn her ilçede kuracak.

htiyaç sahibi birçok vatandan ücretsiz olarak yemek ihtiyacn karlayan Mersin Büyükehir Belediyesi Ahanesi, Ramazan aynda da iftar sofralarn bereketlendirecek. Ahane, 25 personeli ile Mersin merkez ve ilçelerde kurulacak iftar sofralar için Ramazan ay boyunca yaklak 275 bin adet iftar yemei hazrlayacak. Ayrca Ramazan ay boyunca her gün Ulu Cami Meydan’nda ve Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde kurulacak iftar sofralar için de günlük toplam 7 bin kiilik iftar yemei ahane tarafndan çkarlacak.

Scack ramazan pideleri sofralardaki yerini alacak

Sofralar kaliteli, hijyenik ve ekonomik ekmekle buluturan Mersin Büyükehir Belediyesi Ekmek Fabrikas Ramazan ay için yapt hazrlklar tamamlad. Ramazan ay boyunca rutin ekmek üretimine devam edecek ve kurulan iftar sofralarnn ekmek üretimini gerçekletirecek olan MER-EK, geleneksel Ramazan pidesi üretimine de balyor. Ramazan ay sofralarnn simgelerinden biri olan Ramazan Pidesi üretimi için hazrlklarn tamamlayan MER-EK scack, susaml ve çörek otlu geleneksel Ramazan pidelerini tanesi 1.50 kurutan sata sunacak.

 

Ramazanda Salksz gdalara geçit yok

Zabta ekipleri Ramazan öncesinde denetimlerini sürdürüyor. Ayrca halk sal kapsamnda yapt denetimler ile salksz gda satna geçit vermeyen Mersin Büyükehir Belediyesi, kent genelinde gerçekletirdii frn, pastane, kasap ve manav denetimlerini Ramazan aynn hemen öncesinde hzla devam ediyor. Zabta ve Salk leri Dairesi Bakanl Gda Denetim ube Müdürlüü ekiplerinin ortaklaa yürüttüü denetimler esnasnda yönetmeliklere uymayan iletmeler hakknda tespit tutana tutularak, gerekli yasal ilem yaplyor.

Camiler gül kokacak

Mersin Büyükehir Belediyesi, Ramazan ay öncesi yaplan hazrlk çalmalar kapsamnda rutin olarak gerçekletirdii cami temizliklerine merkez camilerin yan sra mahalle ve yayla camilerini de ekledi. Ramazan aynda Mersinliler tarafndan ziyaret edilecek olan camiler, batan aa temizlenerek dezenfekte ediliyor, saf ve ilenmemi gül yandan elde edilen gül suyu ile kalc ve ferah bir kokuya sahip oluyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık