solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: ''Bizim Abdestimizden Şüphemiz Yoktu''

Başkan Kocamaz: ''Bizim Abdestimizden Şüphemiz Yoktu''

Başkan Kocamaz: ''Bizim Abdestimizden Şüphemiz Yoktu''
  • 14 Mayıs 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Mays Ay Toplants’nn Birinci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 31, komisyon raporlarna ait 19 ve gündem d 1 madde olmak üzere, toplam 51 madde görüüldü.

Bakan Kocamaz: “Mersin, Eriilebilir Kent ilan edildi”

Meclis toplantsnda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin son zamanlarda gerçekletirdii baarl çalmalardan ve etkinliklerden ksaca söz eden Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ramazan ay için yaplan hazrlklarn da hz kesmeden devam ettiini ifade etti. Bakan Kocamaz, “Geçtiimiz günlerde kentimizde Dünya Engelliler Birlii tarafndan genel kurul toplants gerçekletirildi. Bu programda ayrca Eriilebilir Turizm ve Eitim Kongresi gerçekletirildi. Yaplan çalmalarda Mersin, Eriilebilir Kent ilan edildi. Bu belge dünyada sadece üç kentte vard. Biz dördüncü olduk. Ayrca son zamanlarda Mersin’de gerçekletirdiimiz spor etkinlileri de oldukça önemliydi. Tour Of Mersin ve Dünya Plaj Voleybol Turu gerçekletirildi. Bu turda 107 takm 2014 sporcuyla mücadele etti ve dolu dolu bir organizasyon yaand.  Ayn zamanda ramazan ayna hazrlklarmz devam ediyor. Yine Mersin Büyükehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde vatandalarmzla beraber iftar sofralar kuruyoruz” dedi.

Sanal: “Suçlamalarn kumpas olduu Yüce Türk Adaleti tarafndan tescillendi”

Mersin Büyükehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özgür Sanal da mecliste yapt konumasnda, Büyükehir Belediyesi çalanlarna yönelik yaplan FETÖ suçlamalarnn aslsz olduunun mahkeme kararyla ispatlandn ifade ederek, Bakan Kocamaz’n çeyrek asrlk belediye bakanl tecrübesiyle Mersin için büyük bir ans olduunu deerlendirdi ve bu uzak görülülüün geçtiimiz hafta tescillendiini belirtti. Meclis Üyesi Sanal, aziz Türk Milleti’nin ve Mersinlilerin sergiledii kararl ve cesur tutumu karsnda tutunamayanlarn 15 Temmuz hain darbe giriimi sonrasnda oluan puslu havadan yararlanmaya çalan bir avuç grubun bir kez daha malup olduunu ifade ederek, “Adaletin terazisi bir kez daha doru tartt ve çok deerli Büyükehir Belediye Bakanmzn ilk günden beri kumpas olarak nitelendirdii suçlamalarn gerçek d olduu Yüce Türk Adaleti tarafndan tescillendi. Kumpasçlar, iftiraclar, devlet ve millet dümanlar, kriptolar bir kez daha kaybetti. Biliyorsunuz ben tutuklanmamdan 30 gün sonra Adli Kontrol art ile serbest brakldm. Pek çok arkadamz bu suçlamalar nedeniyle aylarca tutuklu kaldlar. Hiç hak etmedikleri, uzaktan yakndan alakalar olmayan suçlamalara maruz kaldlar. antaj ve tehditlere muhatap oldular. Kamuoyu önünde baz kii ve gruplar tarafndan linç edildiler. ükürler olsun, 15 Temmuz sonrasndaki puslu havadan yararlanmak isteyenlerin hesab Yüce Türk Adaleti önünde bertaraf oldu” ifadelerine yer verdi.

 

Sanal: “Çamur at izi kalsn mantyla dikkatleri baka yöne çekmek isteyenlerin hesaplar boa çkt”

 

Mersin Büyükehir Belediyesi’nde görevli olan ve Austos 2016’da tutuklananlarn FETÖ ile hiçbir ilgi ve balantsnn bulunmadnn tespit edilerek beraatlarnn istendiini sözlerine ekleyen Meclis Üyesi Sanal “Mahkeme Heyeti de Büyükehir davasndan yarglanan isimlerin FETÖ ile herhangi bir ilgi ve alakasnn bulunmad hükmüne vard. Bu dava, bir kumpas davasyd. Kurulan bu kumpas ayan beyan ortaya çkt. Sizlerin de hatrlayaca gibi tank olarak Mersin 7. Ar Ceza Mahkemesine ifade veren Sayn Belediye Bakanmz, yaananlarn düzmece olduunu beyan etmi, bizzat bana söylenen ‘Bize Bakan ver, sen kurtul’ yönünde bask ve telkinlerde bulunduklarn açklamt. ‘Bizim korkumuz da, verilmeyecek hesabmz da yok’ demiti. Asl hedef kendisiydi. Ancak Sayn Bakanmz kendisinden emindi. Hiçbir tehdit ya da antaja pabuç brakmayarak hem kendinin hem de bizlerin masumiyetine inand ve bunu cesurca ifade etti. 15 Temmuz’un hemen ardndan girilen süreçte ‘çamur at izi kalsn ‘mantyla dikkatleri baka yöne çekmek isteyenlerin hesaplarn boa çkard. Nitekim daha sonra gizli tank diye bir sosyal medya hesabndan yaplan suçlamalarn da ayn ekilde ve ayn ekip tarafndan yönetildii ortaya çkt. Bu kritik süreçte sergiledii devlet adamlarna has tutumu ve bizlerin yannda olduu için Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a sizlerin ve kamuoyunun önünde teekkürlerimi arz ediyorum” eklinde konutu.

 

Bakan Kocamaz: “Bizim abdestimizden üphemiz yoktu”

 

Sanal’n konumasndan sonra söz alan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, yaplan kumpasn boa çktn ifade ederek, “Kendi talebimle tank olarak ifade verdim ve orada bu iin bir kumpas olduunu açk yüreklilikle ifade ettim. Bizim üzerimize karaçal sürenlere de ve arkadalarmza basn önünde o çirkin muameleleri yapan polislere de ayn ilem yaplncaya kadar bize uyku yok dedim. Bizim abdestimizden üphemiz yoktu onun için sonuna kadar haykrdk. Maalesef böyle ortamlarda insanlar dorular bilse de sesini çkaramyor. Bu da ülkemizin ayr bir gerçei. nallah bundan sonra böyle ortamlar yaanmaz. Mazlumlar haksz yere birileri tarafndan iftiralarla zulme uramaz” eklinde konutu.

“Mücadele hala bitmedi”

Mücadelelerinin henüz sona ermediini, iftira atmaya çalanlarn ve bu kumpaslardan faydalanmaya çalarak kamuoyunu yanltan yayn organlarnn da adalet önünde cezalarn çekmeleri gerektiini söyleyen Bakan Kocamaz,  “Zaten adaletin olmad hiç bir yerde devlet ayakta kalamaz. Ne diyor Edebali insan yaat ki devlet yaasn. Bizler gibi ömrü bu devletin bekas için mücadeleyle geçmi insanlara iftira atmaya çalanlar onlarda mutlaka adalet önünde cezalarn çekmelidir. Mücadele hala bitmedi. Biz buradayz. Bu tür kumpaslar frsata dönütürmeye çalanlarda bunlarn hesabn verecek, attklar o manetlerin altnda ezilecekler ve toplum içerisinde rahat bir ekilde çkamayacaklar. Toplum içerisine rahat bir ekilde alnlar açk bir ekilde çkamayacaklar. Ama bizim bamz dik alnmz açk çok ükür bugünde böyleydi yarnda böyle olacak, mezara kadarda böyle olacaktr” dedi.

Meclis toplants sonunda Ramazan ay boyunca MER-EK Ekmek Fabrikasnda üretilecek ve 500 gram 1.50 kurutan sata sunulacak Ramazan pideleri meclis üyeleri ve basn mensuplarna ikram edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık