solyanreklam
sagreklam

MUDANYALI YÜZÜCÜLERE HAVALİMANINDA COŞKULU KARŞILAMA

MUDANYALI YÜZÜCÜLERE HAVALİMANINDA COŞKULU KARŞILAMA

MUDANYALI YÜZÜCÜLERE HAVALİMANINDA COŞKULU KARŞILAMA
  • 06 Eylül 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda rekor bir sürede Manş Denizi’ni double olarak yüzen ilk Türk takımı olma başarısını gösteren milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile antrenör Dursun Saru, havalimanında coşkulu bir şekilde karşılandı.

Geçtiğimiz yıllarda “Dünya Barış Rekoru”nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi, barış ve kardeşlik adına dünya çapında yeni bir etkinliğe daha imza attı. Milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ile Oğuz Çam, Dursun Saru’nun eğitmenliğinde, İngiltere’nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere’ye dönüş yaptılar. Yüzme etkinliğini 20 saat 55 dakika gibi bir sürede tamamlayan yüzücüler, İngiltere’den Fransa’ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar.
“HAVALİMANI’NDA COŞKULU KARŞILAMA”
Yüzücüler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda coşkulu bir şekilde karşılandılar. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra partili yöneticilerin gerçekleştirdiği karşılama törenine Tarihi Mudanya Bandosu da çaldığı marşlar ile eşlik etti.  Mudanya'dan haykırdıkları barış ve kardeşlik çağrısını tüm dünyaya duyuran yüzücüleri tebrik eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ne mutlu ki bize, atamızın "Yurtta Barış Dünyada Barış" diyerek bizlere bıraktığı mirası Mudanyalılar olarak en güzel şekilde sahipleniyoruz.  Zorlu bir çalışmayla Manş Denizi’ni geçen yüzücülerimizi yürekten kutluyorum. Mudanya tarihe imzasını barışla atmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Stokes4peace Barışa Kulaç Takımı yüzücüleri başkan Türkyılmaz’a gidiş ve geliş güzergahları ile etkinlik bilgilerinin yer aldığı plaket takdim ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık