solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEREKÖY’DE BAŞLADI

MUDANYA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEREKÖY’DE BAŞLADI

MUDANYA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEREKÖY’DE BAŞLADI
  • 31 Mayıs 2017, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi’nin ilçe merkezi ve mahallelerde gerçekleştireceği iftar yemekleri ve ramazan eğlencelerinin ilki Dereköy Mahallesi’nde başladı.

Ramazan ayının dolu dolu etkinliklerle yaşanacağı Mudanya’da ilk etkinlikler Dereköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi.  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, Dereköy Muhtarı Nedim Oruç’un katılım sağladığı iftar yemeği ve etkinliklere Dereköy Mahallesi sakinleri büyük ilgi gösterdi.
SİHİRBAZ VE ORTA OYUNUNA BÜYÜK İLGİ
Gerçekleşen iftar yemeğinin ardından düzenlenen etkinlikler Dereköy Mahallesi sakinleri ile çocukların büyük ilgisini çekti. İllüzyonist Timuçin Yıldız ve asistanı Abdullah Yılmaz’ın sergilediği gösteriler heyecanla izlenirken, gösteri sonunda başkan Hayri Türkyılmaz, başkan yardımcısı Akın Poroy ve muhtar Nedim Oruç’un da katıldığı ceket oyunu ile de büyük şaşkınlık yarattı. Üzerinde borç yüklü bir lokantayı arkadaşından devir alan Hamdi Efendinin alacaklılar ile yaşadıklarının komik bir dille anlatıldığı orta oyunu da büyük ilgi toplarken, Dereköy Mahallesi sakinleri de etkinliklerin keyfini çıkardı. Etkinlikler boyunca ücretsiz olarak dağıtılan geleneksel tatlar macun, pamuk şekeri ve ramazan şerbeti de mahalle sakinleri ile özellikle çocukların yoğun ilgisini çekti.   
TÜRKYILMAZ’DAN DEREKÖYLÜLERE TEŞEKKÜR
Göreve geldikleri günden beri 47 mahalleye hizmet ettiklerini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz , “Mudanya’da güzel şeyler olacak dedik. İstiyoruz ki sizlerle daha çok birlikte olalım. Güzellikleri birlikte yaşayalım. Geçmişi kahramanlıklarla başarılar ile dolu mühürlü geçmişimizi mühürsüz bir geleceğe teslim etmeyeceğimizi hep beraber gösterdiniz” dedi. Kendilerine duydukları güvenden dolayı mahalle sakinlerine teşekkür eden Türkyılmaz, “Sizleri çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum. Sıkıntınız olduğu takdirde bizlere ulaşmanızı istiyorum. Kapımız yok, duvarımız yok, randevuya hiç gerek yok” dedi. Türkyılmaz davetini Aşık Veysel’in dizeleri, “Çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen” sözleri ile dile getirdi. Tüm mahalle sakinlerinin ramazan ayını tebrik eden Türkyılmaz, daha sonra mahalleli kadınlar ve çocuklarla geleneksel lezzetlerin tadına baktı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık