solyanreklam
sagreklam

“MUDANYA VE MUDANYALILARIN HAKKINI SONUNA KADAR KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“MUDANYA VE MUDANYALILARIN HAKKINI SONUNA KADAR KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“MUDANYA VE MUDANYALILARIN HAKKINI SONUNA KADAR KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM”
  • 09 Aralık 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı CHP’den 13, AKP’den 8, MHP’den 3, üyenin katılımı ile Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleşti.  Gündeme dair birçok konuda açıklamalar yapan Türkyılmaz, Mudanya İskelesi’ni geri almak adına Anayasa Mahkemesi gerekirse AİHM’ye kadar gideceğini vurguladı.

Mudanya Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tirilye Mahallesi’nde yapıldı. 26 gündem maddesi ile 3 adet önergenin karara bağlandığı toplantıda başkan Türkyılmaz, gündeme ilişkin konularda açıklamalar gerçekleştirdi. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen meclis toplantısı sonrası AKP ve MHP gruplarının yaptığı açıklamalarını üzücü bulduğunu dile getiren Türkyılmaz, “Bu olay daha önceki dönemlerde de yaşanmıştır. Bu olaylar hiç olmamış gibi, sadece bizim belediyemizde oluyormuş gibi gösterenlere üzülüyorum” dedi.  Geçmiş dönemde ertelenen meclislere ait 2 adet tutanağı meclise gösteren Türkyılmaz, “Demek ki bu tür olaylar olabiliyor. Mudanya’da karşımıza çıkarılan engellere karşı bugüne kadar taviz vermeden yolumuza devam ettik ve devam edeceğiz. Konuşurken iftara atmadan doğruları konuşmak gerekiyor” dedi.  
“AKP’LİLERDEN DAHA ÇOK İSTİYORUM”
Sahil projesi ile ilgili sıkıntıları düzenledikleri toplantılar ile sıkça gündeme getirdiklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Mudanya’da bir mekanda AKP’li iki meclis üyesi ve Esnaf Odası Başkanı sahil projesi 1,5 ay sonra bitecek diye esnaflar ile toplantı yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise 10 gün içinde sözleşmenin yeniden yapılacağı söylendi. Mudanya sahil projesi bu anlayış ile 1 yıldan önce tamamlanması söz konusu değildir. Ama ben gönülden ve AKP grubundan daha fazla istiyorum ki, 10 gün içerisinde sözleşme yapılır ve bu çalışmalar bir an önce tamamlanır. Mudanya halkımız ve esnafımız yeteri kadar mağdur oldu” dedi.
“12 EYLÜL CADDESİ TRAFİĞE AÇILAMAZ”
12 Eylül Caddesi’nin Haziran ayına kadar geçici olarak trafiğe açılacağına dair alınan kararlara ve yapılan açıklamalara da değinen Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızı sanırım yanlış yönlendiriyorlar. Belediye binası önünde bulunan cadde UKOME kararı ile trafiğe sürekli kapatılmıştır. Açılması konusunda yanlış kararlar alınmıştır. Belediye binamızın önündeki caddenin trafiğe açılması da mümkün değildir. Bu konuda da geçmiş zamanlarda vatandaşlarımız tarafından caddenin trafiğe kapatılması için yüzlerce imza tarafımıza iletilmiştir” ifadelerini kullandı.
“GEREKİRSE AİHM’YE KADAR GİDECEĞİM”
Mudanya İskelesi’nin, Bakanlık kararı ile Bursa Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi konusunda  henüz kendilerine ulaşan bir kararın olmadığını vurgulayan Türkyılmaz, “Mudanya ve Mudanyalının hakkını gasp etmek o kadar kolay değildir. Yasalar vardır. Mudanya’yı ve Mudanya’nın hakkını koruyan yasalar vardır. Bu iskelede Mudanya’nın dünya kadar emeği vardır” dedi.  Hükümet gücüyle alınan kararlar ile buralara el koymanın o kadar kolay olmayacağını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Söz verdiğimiz gibi Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını korumak adına mücadelemizi sürdüreceğiz. İskeleyi geri almak adına Anayasa Mahkemesine gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğime söz veriyorum” dedi.
“YENİ YILA YENİ MECLİS SALONU”
 Belediye kiracıları ile ilgili konuya da açıklık getiren Türkyılmaz, “Yıl sonunda yeni ihalelerin mevcut kiracıların tahliye edilmeden yapılacağının müjdesini verdi. Hiçbir kiracı esnafın mağdur etmemek için çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Kiracılarımızı birbirlerine ve kazançlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Biz onların mağdur olmasını istemiyoruz. Daha önceki dönemlerde yapılmayan yasal zorunlulukları biz yerine getirmiş oluyoruz” dedi. Mudanya Belediyesi’ne ait meclis toplantı salonu olmayışı konusunda muhalefet meclis üyelerinden gelen talepleri de değerlendirdiklerini söyleyen Türkyılmaz, “Belediyemizin birinci katını meclis toplantı salonu olarak düzenleneceğiz. Bu konuda ki projemiz bitme aşamasında. Yeni teknoloji ve donanımlar ile yeni yılda hizmete girecektir” ifadelerini kullandı.
“İŞÇİLERİN TAZMİNATLARI ÖDENDİ”
Mahkeme kararı ile işe iadesi söz konusu olan işçiler hakkında da yasal sürecin tamamlandığına dikkat çeken Türkyılmaz, “Yasanın getirdiği personel giderleri yüzde 30’un üzerinde olamaz ibaresi biz göreve geldiğimizde maalesef yüzde 42’idi. Bu durumdan dolayı işe iade kararı verilen işçileri bizim işe almak gibi bir durumumuz maalesef yoktu” dedi.  İşe geri iadesi olmaması durumunda yasa neyi gerektiriyor ise onu yaptıklarını ve bu işçilerin tazminatlarının hesaplandığını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “İşçilere yaklaşık 160 bin TL tazminatları yasal süre içerisinde kuruşu kuruşuna ödenmiştir. Bu konuda da artık yasal süreç tamamlanmıştır” ifadesini kullandı.   

  “AKP VE MHP GRUBU TOPLANTIYI TERK ETTİ”
Yoğun katılımın olduğu meclis toplantısında Başkan Türkyılmaz’ın yaptığı açıklamalar sonrası vatandaşların alkışlaması mecliste terklere neden oldu. AKP ve MHP grubu alkışlamalar sonrasında meclis salonunu terk etti.
Devam eden meclis toplantısında Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Yönetim seçimleri için talep olmadığından dolayı Ocak ayı meclisinde tekrar görüşülmek üzere ertelendi. Sokak ve park isimlerinin belirlenmesi ile ilgili maddeler Kültür Komisyonu’na sevk edilirken, Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanması konusunda ki maddeler ise Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Belediye bünyesinde kursların açılması ile ilgili rapor talep olmadığı için iade edilirken, 6 adet askı itirazı da uygun bulunmadığı için mevcudun oy birliği ile ret edildi.
Gündem dışı görüşülen önergeler de ise ilçede faaliyet gösteren derneklere ortak bir dernek lokali tahsis edilmesi plan bütçe ve hukuk komisyonuna sevk edilirken, halk sağlığına ve çevreye zarar veren işyerlerinin ilçe dışında bir araya toplanması Ulaşım Komisyonu’na sevk edildi. Sahil esnafından bir kereye mahsus olmak üzere çevre ve temizlik vergisi alınmaması konusunda ki önerge ise yasaya uygun olmadığı gerekçesi ile mevcudun oy birliği ile ret edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık