solyanreklam
sagreklam

MUDANYA TURİZMDE DE MARKA OLACAK!

MUDANYA TURİZMDE DE MARKA OLACAK!

MUDANYA TURİZMDE DE MARKA OLACAK!
  • 29 Nisan 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın turizm potansiyelini artırmak ve turizm pastasından hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla, TÜRSAB ve Mudanya Belediyesi işbirliğiyle, Mudanya’da bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurguladı.

 

Mudanya’nın turizmde de, Türkiye’nin ve dünyanın marka kentlerden biri olması yönünde önemli bir projeye daha imza atıldı. Mudanya ve Bursa’daki seyahat acentelerinin katılımıyla Mudanya Turizm Tanıtım Gezisi gerçekleştirildi. Projenin startı Otantik Gemi Otel’de düzenlenen kokteyl ile verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen ve seyahat acente temsilcilerinin katıldığı kokteylde, projenin amaçları ve hedeflenen turizm potansiyeli vurgulandı. Kokteylin ardından TÜRSAB’a bağlı acentelere, Mudanya, Tirilye, Kumyaka ve diğer tarihi ve kültürel değerlerin yer aldığı bölgeler gezdirildi. Gün boyu süren Mudanya Tanıtım Gezisi’nin ardından acenteler, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen ve Mudanya Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle, Montania Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

“İLKLERİN BELEDİYESİNDEN, BİR İLK DAHA”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilklerin belediyesi olan Mudanya Belediyesi’nin bir ilki daha gerçekleştirdiğini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde, Mudanyamız sanayi kenti olamaz demiştik. Mudanyamız, turizm ve eğitim kenti olmalı, var olan çok değerli tarım ürünlerine destek vererek üreticisini kalkındıran, tüketicisini koruyan ve  ilçemizin refah seviyesini artıran bir belediye olmalı. Bugün turizmle ilgili çok önemli bir projenin startını veriyoruz. Mudanya’da bu kadar kapsamlı bir proje ilk defa yapılıyor. TÜRSAB işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, Mudanyamızın turizm potansiyelini artırarak, turizm pastasından hak ettiğimizi almak istiyoruz” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, Mudanya’daki turizm potansiyelini artırmak amacıyla TÜRSAB’a bağlı turizm acenteleri, dernek ve uzman kişilerin düşüncelerinin ele alınarak, yol haritası belirleneceğini, bu sayede Mudanya’da bu güne kadar gün yüzüne çıkmamış turistik ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılmış olacağını vurguladı. Projenin startının verildiğini ve meyvelerini de kısa sürede toplamayı amaçladıklarını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanyamızın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkararak, hak ettiğini alması için TÜRSAB ve Mudanya belediyesi işbirliğiyle önemli bir projenin startını verdik. Bugün başlayan bu çalışmanın meyvelerini önümüzdeki günlerde en iyi şekilde alacağımıza inanıyorum. Belediye olarak tarihi ve turistik bölgelerimizde gerekli çalışmayı yürütüyoruz. Tarihi değerlerimizin restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Turizm potansiyeli olan bu değerlerimizi Mudanyamıza gelen turistlerin cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu bilinçle yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandığında, Mudanyamız turizm pastasından hak ettiği payı alacaktır. Bu güne kadar her platforma önemle vurguladığımız gibi; hak verilmez, alınır. Turizmde de, bu güne kadar alamadığımız haklarımızı almak için, elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü Mudanyamız, Marmara Bölgesi itibariyle, en fazla turizm değeri olan ilçe konumundadır” diye konuştu.

 

TÜRSAB’DAN BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A ÖVGÜ

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Mudanya’nın turizm potansiyelinin artırılması amacıyla ilk defa böyle bir proje başlatıldığını, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı bu çabasından dolayı kutladıklarını, TÜRSAB olarak projeye gerekli desteği vereceklerini vurguladı. Başkan Mehmet Akkuş, Mudanya’nın turizm pastasından gerekli payı alması gerektiğini vurgulayarak, “Mudanya’nın turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması amacıyla büyük bir kararlılıkla çalışma başlatan Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a teşekkür ediyoruz. TÜRSAB olarak, bizler de üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu olarak, bölgemize bağlı 300 acenteye hizmet veriyoruz. Bugünkü Mudanya Turizm Gezimiz sayesinde, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerleri tek tek ziyaret edilerek, Mudanyamıza gelen turist kafilelerimize bölgemizi en iyi şekilde tanıtma imkanı elde etmiş olacağız. Bugüne kadar yapılmayan bu çalışmayı gerçekleştiren Başkanımıza teşekkür ederken, Mudanyamızın turizm potansıyalini ortaya çıkarmak ve Mudanyamıza daha fazla turist çekmek için, bizler de elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

 

TURİZM MASTER PLANI OLUŞTURUYORUZ!

Mudanya Belediyesi Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen de, Mudanya’nın turizm kenti olma hedefini gerçekleştirmek amacıyla Mudanya Belediye Meclisi’nde Turizm Master Planı oluşturulması kararı alındığını ifade etti. Esen, Mudanya’nın turizm kenti olması amacıyla TÜRSAB ve Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla bir yol haritası belirleyeceklerini belirterek, “Bu programın amacı, Mudanya’da bir bilgilendirme toplantısı ve bir turizm gezi. Bugün Bursa’daki acenteleri gezdirdik, ilerleyen günlerde de, diğer illerdeki acenteleri davet ederek, onlara da Mudanyamızın tarihi ve kültürel değerlerini gezdireceğiz. Bursa’ya gelen tur otobüsleri neden Mudanyamıza gelmesin? Bu güne kadar eksikliği olan bu projeyle, Mudanyamız turizmini ön plana çıkararak, turizmde de marka yapacağız” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık