MUDANYA BELEDİYESİ KAPALI ALANDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

• 25 Haziran 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik İşleri Birimi, kapalı alanda kemirgen ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, kapalı alanda ilaçlama kemirgen ve haşere ilaçla çalışmalarına yeniden başladıklarını vurguladı. Çelikkollu, ücretli olarak yaptıkları ilaçlamalarda, vatandaşlardan gelen taleplerin kısa sürede sonuçlandırılması amacıyla gerekli olan Biyosidal İlaç Uygulayıcı Sertifikası’na sahip olan ilaçlama uzmanı sayısının 2’ye çıkarıldığını belirtti. Özellikle yaz aylarında kemirgen ve haşereyle mücadele taleplerinin daha da arttığına dikkati çeken Çelikkollu, “Kapalı alanlarda kemirgen ve haşere ile mücadelede ilaçlama yapabilmek için Biyosidal İlaç Uygulayıcı Sertifikası gerekiyordu. Bir arkadaşımızı daha eğitimlere göndererek, ilaçlama uzmanı sayımızı 2’ye çıkardık. Ücret karşılığı yaptığımız kapalı alanda kemirgen ve haşere ile mücadele hizmetinden yararlanmak isteyen Mudanyalıların, 544 00 52 numaralı telefonları arayarak, yada Mudanya Belediyemizin Halk Masası’na bir dilekçe ile başvurarak yararlanabilir. Kapalı alandaki ilaçlamalarda biyolojik ilaç kullanıyoruz ve bunun da koku ve leke yapmayan özellikte olduğunu vurgulamak isterim” diye konuştu. Vatandaşların sorun yaşadığı konulardan biri olan kene ile mücadeleyle ilgili de bilgi veren Çelikkollu, “Kenenin ilacı olmadığı için, kısırlaştırılmak üzere topladığımız sokak hayvanlarını kene ve pireye karşı ilaçlayarak kene ile mücadele konusunda, dolaylı şekilde de olsa önlem almaya çalışıyoruz” dedi. Çelikkollu, yine yaz aylarında sinekle mücadele konusunda da çok sayıda şikayet aldıklarını, ancak ilçe belediyelerindeki sinekle mücadele çalışmasının Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu için herhangi bir çalışma yapamadıklarını ifade etti. Çelikkollu, Veterinerlik İşleri Birimi olarak sokak hayvanlarını kısırlaştırma, yaralı hayvanlara müdahale gibi çalışmaları da büyük bir titizlikle yürüttüklerini sözlerine ekledi.