MUDANYA BELEDİYESİ

MUDANYA BELEDİYESİ, KEDİ EVİ SAYISINI ARTIRIYOR

MUDANYA BELEDİYESİ
  • 25 Haziran 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik İşleri tarafından yaptırılan kedi evleri, sessiz dostlarımız kedilerin barınma ihtiyacı için, Mudanya’nın belirli noktalarına konularak faaliyet göstermeye devam ediyor. Mudanya’daki hayvan severler tarafından da beğenilen ve ilgi gören kedi evlerinin monte edilmesi çalışmalarının gelen talepler üzerine devam ettiğini belirten Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ihtiyacı için tespit edilen noktalara kedi evlerinin yerleştirildiğini vurguladı. Çelikkollu, “Belediyemiz marangoz servisinde yaptırdığımız kedi evlerimiz sayesinde, sahipsiz kedilerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılamış olacağız. Kedi evlerimizi ihtiyaç duyulan noktalara monte ediyoruz” dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onlara yaşam alanı oluşturmak amacıyla çalışma yürütüldüğünü, bu kapsamda ilk etapta 15 adet kedi evi yaptırıldığını vurgulayarak, “Mudanya’yı her anlamda marka kent yapmak amacıyla, belediye olarak tüm projelerimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Belediyemiz Veterinerlik İşleri Birimimiz tarafından, sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla yaptırılan kedi evleri, Mudanyamızın çeşitli noktalarına konuluyor. Bu sayede, sahipsiz sokak kedilerine de yaşam alanı oluşturulmuş oluyoruz” diye konuştu.