solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ 130 İŞÇİ İLE SÖZLEŞME İMZALADI

MUDANYA BELEDİYESİ 130 İŞÇİ İLE SÖZLEŞME İMZALADI

MUDANYA BELEDİYESİ 130 İŞÇİ İLE SÖZLEŞME İMZALADI
  • 13 Ocak 2015, Salı 0:00

MUDANYA BELEDİYESİ 130 İŞÇİ İLE SÖZLEŞME İMZALADI
SOSYAL HAKLARA  1 MAYIS YARDIMI EKLENDİ

Mudanya Belediyesi ile Genel- İş Sendikası arasında 2015 yılını kapsayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Geçmiş dönemlerde gerçekleşen sözleşmelere ek olarak bu sene sosyal haklara 1 Mayıs Yardımı eklendi.  

Mudanya Belediyesi 2015 yılı ile birlikte yaptığı uzun görüşmeler sonucunda kadrolu işçi ve memurlara ait toplu iş sözleşmelerini imzaladı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı, Sevinç Şenşekerci‘nin yanı sıra Genel – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak ve belediye personeli katılım sağladı.
“BİZ GÖREVİMİZİ YAPALIM”
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın işçilerden fazla bir şey istemediğini dile getiren Genel – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak “Belediye çalışanı her zaman için işini yapar. Biz burada işimizi yaptığımız sürece, üzerimize düşen görevi yapmış oluyoruz” dedi. Önümüzdeki yıl yapacakları sözleşme ile şartların daha da iyileşeceğini belirten Atak, sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.
“SİZLERİN YANINDA OLAN BİR BAŞKAN VAR”
“Mudanya’da artık eşkıya, harami ve hırsız olmayacak” diyerek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da alın teri ile dökerek karşılığını almak isteyen insanların mücadelesi olacak. Bizlerde sizin yöneticileriniz olarak o mücadelenizde haklarınızın en üst seviyede verilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. Kendisinin yıllardır emeğin, hakkın, haklının mücadelesini verdiğini ifade eden Türkyılmaz, “Hakkın hukukun emeğin karşısında olan değil, sizlerin yanında olan bir başkan var. Belediyemiz ve Mudanya’mızın menfaatleri doğrultusunda sözleşmemizde iyileştirmeleri yapacağız” dedi.  
“HARAMİLERDEN ALACAĞIZ, ÇALIŞANA VERECEĞİZ”
Önümüzdeki sene belediyenin bütçesini çok çalışarak yükselteceklerine vurgu yapan Türkyılmaz, “Böylece çalışanlarımızın refah seviyesini de yükselteceğiz. Bu size Hayri Türkyılmaz sözüdür. Çok çalışmamız gerekiyor. Bana sahip çıkın destek olun. Üreterek çok çalışarak kazanacağız. Haramilerin yediklerini alacağız, çalışanlara vereceğiz” dedi.  Bütün hemşerilerine söz verdiğini ifade eden Türkyılmaz, “Artık eskisi gibi hamuduyla götürmek yok. Bizim belediyemizde yolsuzluk, rüşve,talan yok. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Ben verdiğim karardan asla dönmedim, dönmeyeceğim. Doğru olan ne ise bugüne kadar yaptık, bundan sonra yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Çalışanlarından belediyeye ve işlerine sahip çıkmalarını isteyen Türkyılmaz, “Belediyemizin gelirlerini arttırarak bütçemizi yükseltmemiz gerekiyor. Böylece iş bekleyen kardeşlerimize de iş imkanı sağlayabiliriz. Bu yaptığımız ilk sözleşme sizlere helal olsun” diye konuştu.
“1 MAYIS YARDIMI EKLENDİ”
İmzalanan yeni sözleşemeye göre 150 TL’lik 1 Mayıs Yardımı eklenirken, Giyim Yardımı 800 TL’den 900 TL’ye, Yakacak Yardımı 1,250 TL’den 1,400 TL’ye yükselirken, Ramazan ve Kurban Bayramı yardımlarında ise 50 TL’lik artış gerçekleştirildi. 2015 yılında belediye işçisinin brüt olarak alacağı sosyal haklar ise toplamda 5,830 TL oldu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık