solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ TÜRKYILMAZ BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ TÜRKYILMAZ BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ TÜRKYILMAZ BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI
  • 07 Kasım 2014, Cuma 0:00

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ TÜRKYILMAZ BAŞKANLIĞI’NDA TOPLANDI

Mudanya Belediye Meclisi,  2014 yılı Kasım ayı olağan toplantısı,  ilçede bulunan Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mudanya Belediye Başkan Hayri Türkyılmaz başkanlığında gerçekleştirilen 7. olağan Meclis toplantısında dairelerin meclise havaleli teklifleri görüşüldü. 36 maddenin görüşüldüğü toplantıda gündem Mudanya’ya kazandırılması planlanan yeşil alanlar oldu.

MUDANYA YENİ YEŞİL ALANLARA KAVUŞUYOR

Gündemin 36. Maddesinin  oy birliği ile kabul edildiği  toplantıda,  meclis üyeleri Mudanya’ya yeni yeşil alanların kazandırılmasına yönelik fikir birliğine vardı.  2014/387 sayılı;  Halit Paşa Mahallesi, 1274 Ada, 8 parsele ait olan plan değişikliği yapılmasına ilişkin meclise havaleli teklif alanın konut talebi reddine,  bahçe ve yeşil alan olarak kalması ve alanın satış sözleşmesine de bu maddenin eklenmesi şartının konulması oy birliği ile kabul edildi. 

MOBESSE ÖNERGESİ BÜYÜKŞEHİR PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDAN GEÇTİ

Mudanya Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısında ayrıca;  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Plan Bütçe Komisyonu’nda alınan kararlar da görüşüldü.  Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediye meclis üyeleri; Hayri Türkyılmaz, Akın Poroy, Erdal Aktuğ, Metin Uyanık, Kadir Kahraman ve Fatih Pulat’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu’nda ortaklaşa verdiği Mudanya’daki  Mobesse sistemine ilişkin 300 bin liralık bedelin Bursa Büyükşehir Belediyesi  Bütçesinden karşılanmasına yönelik önerge kabul edildi. 

MUDANYA’YA YENİ OTOBÜS VE ÇÖP ARABALARI DA YOLDA

Önerge,  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısında görüşülmek üzere imzalandı. Mobese sistemine ilişkin ödenek kararının Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmasına ilişkin kararın 13 Kasım Cuma günü yapılacak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmesi ;ayrıca   Mudanya Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiği,  çöp arabası ve otobüs taleplerinin de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine yakın bir zamanda gelmesi de bekleniyor.

MEZARLIKLAR MUDANYA BELEDİYESİ’NE GEÇTİ

Mudanya Belediyesi’nin Kasım olağan toplantısında mezarlıklar konusu da gündemdeydi. CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy,  CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin Plan Bütçe komisyonunda verdiği ve yeni yasa ile birlikte yetkisi,  Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçen ‘’ Mezarlıkların işletilmesi, temizliği ve bakımına’’  ilişkin önergenin de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı olağan toplantısında diğer ilçeleri de kapsayacak şekilde kabul edildiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen  önergeyle birlikte Mudanya’da bulunan mezarlıkların işletilmesi, bakımı ve temizliğine ilişkin yetki Mudanya Belediyesi’ne geçti.

TÜRKYILMAZ ‘’BAŞBAKAN’A SELAM SÖYLEYİN İYİ DİLEKLERİMİ İLETİN’’

Toplantı sonunda meclis üyelerine uyumlu çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, alınan kararların ilçeye, Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yoğun bir Bursa programı olduğunu hatırlatan Başkan Türkyılmaz,  Mudanya Belediyesi’nin AKP ‘li meclis üyelerinden Başbakana selam söylemelerini istedi. Türkyılmaz, ‘’Sayın Davutoğlu’na selamlarımı ve iyi niyet dileklerime iletin.  Bursa’ya kazandırılan yatırımların hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık