MUDANYA ATA SPOR’U CİRİT İLE TANIŞACAK

• 24 Aralık 2015, Perşembe 0:00

Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mahsut Güler, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret ederek Cirit Sporunun Mudanya’da yapılmasını taleplerini iletti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mahsut Güler, zor şartlarda bu sporu yaptıklarını ve Mudanya’da yapılacak etkinliklerde yer almak istediklerini ifade etti. Cirit Sporunu Bursa ve ilçelerinde yaygınlaştırmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güler, ziyaretinde Türkyılmaz’a adının yazılı olduğu 16 numaralı kulüp forması hediye etti.
“ETKİNLİKLERDE YER ALACAK”
Türkiye’nin yüzyıllardır oynadığı Ata sporu Atlı Cirit’i yaşatmanın önemine değinen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mahallelerde yapılacak şenliklerde bu sporu yaşatabileceklerini vurguladı. İlçede değişik spor dallarını vatandaşlar ile tanıştırma fırsatı olabileceğine de değinen Türkyılmaz, “Gerekli planlamalar yapılarak bahar aylarında gerçekleştireceğimiz şenlik ve etkinliklerde bu sporu halkımız ile tanıştıracağız. Bu tür Ata sporlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.