İKİNCİ ADAM İNÖNÜ MUDANYA’DA ANILDI

• 25 Aralık 2015, Cuma 0:00

2. Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi'nin baş mimarı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü, ölümünün 42. yıl dönümünde fahri hemşehrisi olduğu Mudanya'da törenle anıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi’nin baş mimarı, Milli Şef İsmet İnönü ölümünün 42. Yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği törenle anıldı. Mudanya Mütareke Meydanı’nda düzenlenen törene CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, partililer ve Mudanyalılar katılım sağladı. Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, İsmet İnönü’nün askeri ve siyasi kimliğine vurgu yaptı. İsmet İnönü’nün Türkiye’nin demokrasiye geçişinde kendi siyasi geleceğini hiçe saydığını ifade eden Batman, kendisini rahmetle andıklarını söyledi. “DEĞERLERİMİZİ YOK EDEMEZLER” Cumhuriyet’in ve demokrasinin kolay kurulmadığına vurdu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Ülkemizde her gün analar ağlarken, birileri Cumhuriyetin değerlerini yok etmeye çalışıyorlar. Bizim değerlerimiz para ile pulla satın alınamaz. Ancak canımızı veririz” dedi. Mudanya Mütarekesi’ne ve İsmet İnönü’ye yakışır şekilde üzerlerine düşen ne görev varsa yaptıklarını ifade den Türkyılmaz, “Mudanya’mızı ve Mudanya Mütarekesi’ni artık herkes biliyor ve tanıyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mudanya’mızın da fahri hemşehrisi olan İsmet İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyorum” dedi. “EMANET YAŞAYACAKTIR” CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Mudanya ve Lozan’da Türkiye’nin geleceğinin kurulduğuna dikkat çekerek, ülkenin geleceğini bir emanet olarak yaşatacaklarını söyledi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın ise, yaptıkları konuşmalar ile İsmet İnönü’yü saygıyla anarak, emanetlerini yaşatacaklarının altını çizdiler. Törenin ardından katılımcılar Mudanya Mütareke Evi Müzesi’ni gezdiler.