solyanreklam
sagreklam

Mersinliler Bereketli İftar Sofralarında Buluştu

Mersinliler Bereketli İftar Sofralarında Buluştu

Mersinliler Bereketli İftar Sofralarında Buluştu
  • 17 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersinli vatandalara Ramazan aynn manevi ruhunu yaatmak için düzenlenen ve birbirinden farkl aktivitelerin yer ald Ramazan etkinliklerinin birinci günü Ulu Cami Meydan’nda ilk iftarn açlmas ile balad. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz da ilk iftarn vatandalarla birlikte Ulu Cami Meydan'nda yapt.

Ramazan aynn maneviyatn ve eski Ramazanlarn tadn yaatmak amacyla Büyükehir Belediyesi tarafndan her yl düzenlenen Ramazan Etkinlikleri, Ramazan aynn ilk gününde de Mersinlilerden youn ilgi gördü.

Akdeniz lçesi Ulu Cami Meydan’nda düzenlenen iftar yemeine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Akdeniz lçe Müftüsü smail Gülen, MHP Mersin l Bakan Vekili Çar Ünel, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Berrin Altnta, MHP Akdeniz lçe Bakan Ahmet Gencay, Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, MHP Mersin Milletvekili Aday Adaylar, il yöneticileri, muhtarlar ve binlerce vatanda katld.

Ulu Cami Meydan’nda vatandalarn youn ilgisiyle karlanan Bakan Kocamaz, masalar tek tek dolaarak misafirlerle hem sohbet etti hem de vatandalarn Ramazan- erif’ini kutlad. Kurulan binlerce kiilik iftar sofras ile vatandalara on bir ayn sultan Ramazan’n birliktelik duygusunu yaatan Büyükehir Belediyesi, Atatürk Park’nda kurulan Feshane alannda düzenledii etkinliklerle de Mersinlilerin Ramazan cokusu yaamasn salad.

Kurulan iftar sofralarnda binlerce vatanda dualar eliinde ezann okunmas ile beraber oruçlarn açt. Yaplan Kuran- Kerim tilaveti ve iftar duas ile Ramazan aynn huzur ve bereketini ayn sofrada paylaan vatandalar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarn açmann mutluunu yaad. Grup Rahmet iftar öncesi ve sonrasnda ilahilerini seslendirirken, semazenlerin gösterisi de vatandalara huzur dolu bir akam yaatt.

“Rabbim’in adaleti her eyin üstündedir”

Açlan oruçlarn ardndan yapt konumasnda srail’in Kudüs’e yönelik gerçekletirdii saldrlar knayan ve gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle Rabbim hepimizin oruçlarn kabul etsin. Ramazannz mübarek olsun. nallah bu Ramazan ve her Ramazan tutuumuz oruçlar, yaptmz ibadetler insanln felahna vesile olur. Bugün dünyann birçok yerinde insanlar mezalim altnda inim inim inliyor. Dualarmzla inallah bu mezalimlerin son bulmas da gerçekleir. Özellikle 2 gündür Kudüs ve çevresinde Müslümanlara yaplan o zulüm, o katliam kesinlikle insanm diyen hiç kimsenin kabul edemeyecei olaylardr. Mini mini yavrularn biber gazyla zehirlenmesi, küçücük çocuklarn kuruna dizilmesi, 60 küsur insann hayatn kaybetmesi bir insanlk dramdr, bir insanlk suçudur. Elbette dünyada emperyalist güçlerin destekledii srail, belki ksa sürede hak ettii karl bulamayabilir. Ama biz inanyoruz ki Rabbim ’in adaleti her eyin üstündedir. nallah bu zalimlii, bu zulmü yapanlar hak ettii cezaya bu dünyada olmazsa, indallahta mutlaka çarptrlacaktr” dedi.

Mersinlilerle birlikte orucunu açmaktan dolay büyük huzur duyduunu dile getiren Bakan Kocamaz, “Ben Mersinimizde sizlerle beraber böyle güzel sofralarda buluuyor olmaktan, gönüllerimizi, ellerimizi birletiriyor olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Cenab- Allah birlik ve beraberliimizi daim etsin. Aramza sokulmak istenen fitne ve fesatçlara frsat vermesin. Birbirimizi sevmede, saymada inallah bu sofralar bir vesile olsun. Hepinize bir kez daha ho geldiniz diyorum, hayrl akamlar diliyorum. ftarlarnz ve oruçlarnz kabul olsun” eklinde konutu.

Feshane Evleri Atatürk Park’nda Mersinlileri Bekliyor

ftar programnn ardndan Atatürk Park’nda kurulan Feshane alann ziyaret eden Mersinliler birbirinden renkli aktivitelerin yer ald alanda aileleri ile birlikte keyifli bir Ramazan akam yaad. Ramazan ay boyunca sürecek olan etkinliklerin ilk gününde Mersinliler, iftardan sahura kadar farkl etkinliklerle dolu dolu bir akam yaad. Feshane evlerinde çocuklar için oluturulan oyun alanlarnda minikler doyasya elendi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık