solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz'ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Kocamaz'ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Kocamaz'ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
  • 17 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz 19 Mays Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Bakan Kocamaz, mesajnda unlar söyledi: “Devletler 40 yllk zaman dilimleri halinde atlmlar yaparlar. lk 40 yl kurulu dönemidir. Milli hislerin en youn olduu bu dönemde belli bir hedefe kilitlenmi olan millet, varn younu ortaya koyarak büyük kayplar verme pahasna devletini kurar ve altyapsn oluturmaya balar.

kinci 40 yl kurumsallama dönemidir. Milli hisleri öncekinden az olmayan yeni nesil, kurumsallamasn tamamlad devletini atlmlar yapmaya hazr hale getirir.

Üçüncü 40 yl ise büyük atlmlar gerçekletirme dönemidir. Kurumsallamasn tamamlayan, kurucusu felsefesi milletin tüm fertlerince idrak edilen devlet, büyük hedeflere ulamak için hamle üstüne hamle yenilemeye balar.

nsanlk ailesinin en köklü topluluklarndan biri olan ve tarihinin hiçbir döneminde devletsiz kalmayan milletimiz birbirine salam halkalarla balanm nice büyük devletler kurmutur. Her devletimizi kurarken bu üç sancl dönemden baaryla geçerek dünya tarihinde silinmez izler braktk.

600 yl ayakta kalan Osmanl Cihan mparatorluundan bayra devralan son gurur tablomuz Türkiye Cumhuriyetimiz de ayn süreçlerden geçmektedir. 1800’lü yllardan itibaren neredeyse savasz günü geçmeyen, 1900’lü yllarn bandan itibaren büyük malubiyetler yaamak durumunda kalan, alnmza kara bir leke gibi çalnan Balkan faciasnn ardndan Birinci Dünya Savana giren milletimiz, bir cihan imparatorluunun küllerinden yeni bir devlet çkarmay baarm asil ve aziz bir millettir.

Dünya tarihinin en kanl ve en büyük savunma sava olan Çanakkale Cephesini de kapsayan zorlu mu zorlu bir dönemden nice kayplar vererek çkmay bilen milletimizin makûs talihi 19 Mays 1919’da deimeye balamtr. Anafartalar Kahraman Gazi Mustafa Kemal Paa’nn bundan tam 99 yl önce Samsun’a çkarak balatt kutlu bir yürüyü sonunda ilelebet yaayacak olan Türkiye Cumhuriyetini el birliiyle kurduk.

Büyük Atatürk anl milli mücadelemizin balangç günü olan 19 Mays tarihini Türk gençliine armaan ederek hem uzak görülülüünü göstermi, hem de bamszln ancak milli tarih uuruna sahip bir gençlik tarafndan korunup gelitirilebilecei mesajn vermitir.

Sevgili Gençler!

Allah nasip ederse 2023 ylnda bir yandan Cumhuriyetimizin 100’üncü yln kutlarken öte yandan büyük atlmlar döneminin ilk yarsn da tamamlam olacaz. Bu dönemde sizler, Cumhuriyetimizin üçüncü nesli olarak çok büyük bir misyon üstlenmi durumdasnz.

Büyük Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.” sözleri, bu gerçein ifadesidir.

Eminim ki sizler, büyük iler baararak, bu deerli emaneti daha da gelitirerek gelecek nesillere devredeceksiniz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliine armaan ettii 19 Mays Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn millet olarak bu yl da cokuyla kutlayacak, Atamzn emanetine her ne pahasna olursa olsun sahip çkacamz bir kez daha haykracaz.

Yaasn Türkiye Cumhuriyeti!

Var olsun Türk milleti!

Ne mutlu Türk’üm diyene!”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık