solyanreklam
sagreklam

Mersin Büyükşehir Belediyesi?nden Çevre ve Doğa Dostu Bir Proje Daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi?nden Çevre ve Doğa Dostu Bir Proje Daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi?nden Çevre ve Doğa Dostu Bir Proje Daha
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Tarm Bakanl ibirliiyle çevre ve doann korunmas adna yeni bir projeyi daha uygulamaya koyuyor. 

Kültür bitkilerinde ürün kayplarna neden olan birçok zararl organizma ve zararl böceklerin yapt tahribatlar önlemek amacyla Tarm Bakanl’na bal Biyolojik Mücadele Aratrma Enstitüsü ile Mersin Büyükehir Belediyesi ortaklaa bir çalma yürütülecek. Proje ile doaya zarar veren kimyasal ilaçlarn yerine entegre mücadele çerçevesinde zararl organizmalarla mücadelede doann ekolojik yapsn koruyan bir yöntem olan Biyolojik Mücadele yöntemi uygulanmaya balanacak.

Tarm Bakanl’na bal Biyolojik Mücadele Aratrma Enstitüsü Müdürlüü, Biyolojik Mücadele biriminde görevli Ziraat Yüksek Mühendisleri ile Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanl’na bal ilgili teknik personel, yaplacak çalmaya pilot bölge olarak belirlenen Tarsus Kültür Park ve Mersin Kültür Park’ta ki bitkiler üzerindeki zararl ve faydal böcek popülasyonlarnn inceleme çalmasn gerçekletirdiler. Yaplan bu çalma sonucunda her iki parkta Biyolojik Mücadele ajanlarnn hangi zararllara kar uygulanaca konuyla ilgili uzman mühendisler tarafndan belirlenerek, salm ve benzeri çalmalara balanacak. 

Biyolojik Mücadele yöntemi nedir?

Zararl organizmalarla mücadele yöntemlerinden biri olan Biyolojik Mücadele yöntemi; çevre, insan ve hayvan salna duyarl bir mücadele yöntemi olup en basit haliyle “Kültür bitkilerinde ürün kayplarna neden olan zararl mücadelede doal dümanlarn insanlar tarafndan kullanlmas” olarak ta tarif ediliyor. Dier mücadele yöntemlerinde olduu gibi Biyolojik Mücadelede de hedef, zararl organizmay tamamen ortadan kaldrmak deil, zararl popülasyonlarn ekonomik zarar eiinin altnda tutarak ekolojik dengeye katk sunuyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık