solyanreklam
sagreklam

MAK’TAN OKULLARDA DEPREM TATBİKATI

MAK’TAN OKULLARDA DEPREM TATBİKATI

MAK’TAN OKULLARDA DEPREM TATBİKATI
  • 03 Mart 2016, Perşembe 0:00

Sivil Savunma ve Deprem Haftası dolayısıyla Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ilçedeki okullarda deprem tatbikatı düzenleyerek, öğrencileri deprem konusunda bilinçlendiriyor.

Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle ilçedeki okullarda deprem tatbikatı gerçekleştiren Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) , öğrencilere gerekli tüm bilgileri aktarıyor. Öğrencilere çök-kapan-tutun hareketleriyle deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatan MAK ekibi,  yaralıların taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi konuları da öğrencilere anlatıyor. Okulların toplanma alanlarında yaptıkları tatbikatlarda görsel eğitimi de pekiştiren ekip, öğrencilere soğukkanlı ve bilinçli hareket edilmesini aşılıyor.
Öğrencilerde afet bilincini oluşturmak amacıyla okullarda tatbikatlar gerçekleştirdiklerini ifade eden MAK Ekip Lideri Aykut Şener, amaçlarının deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencileri bilgilendirmek olduğunu belirtti. Tatbikatlarda hayatta kalabilmenin en önemli unsurunun tedbirli, bilinçli ve soğukkanlı hareket edilmesi olduğunu vurgulayan Şener, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri bir senaryoyla uygulamalı olarak anlattıklarını da sözlerine ekledi.
 “MAK HER ZAMAN HAZIR”
İlçemiz genelindeki okullarda yapılan tatbikatlar ile birlikte öğrencilerin doğal afetlere karşı bilinçlendiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, okullarda deprem tatbikatlarının yanı sıra yangın konusunda da tatbikatların devam edeceğini vurguladı.  İlçede ki tüm okullarda bu tatbikatların gerçekleşeceğini ifade eden Türkyılmaz, “MAK ekibimiz yaptığı tatbikatların yanı sıra ilçemizde oluşan tüm olaylara anında müdahale ediyor ve yaz aylarında denizlerde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyor. Yeni araç ve gereçlerin yanı sıra personel desteği de sağladığımız ekibimiz her an yaşanacak doğal afetlere karşı hazır durumda bulunuyor. MAK personelimi bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.    

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık