solyanreklam
sagreklam

MAK, YAZ SEZONUNA HAZIR

MAK, YAZ SEZONUNA HAZIR

MAK, YAZ SEZONUNA HAZIR
  • 15 Haziran 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz ayları boyunca, boğulma tehlikesi yaşayanlara, denizde mahsur kalanlara, denizde sürüklenmelere ve yardım isteyenlere Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliğiyle, Mudanya Sahili ve Gemlik Körfezi’ndeki olaylara anında müdahale edebilecek.

Yaz aylarıyla birlikte deniz ve tatil sezonunun da açılmasıyla, özellikle Mudanya sahillerinde yaşanan boğulma, denizde mahsur kalma, denizde sürüklenme ve diğer yardım gerektiren vakalara karşı, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), Mudanya Sahili ve Gemlik Körfezi’ndeki olaylara anında müdahale edebilecek.  MAK Ekip Lideri Aykut Şener, Mudanya’daki bütün arama kurtarma ihtiyacına cevap verdiklerini, özellikle yaz aylarında sıklıkla yaşanan boğulma tehlikesi ve diğer vakalara müdahale etmek için ikaz sistemleriyle donatılan 2 adet tam donanımlı Zodyak botla hizmet verdiklerini ifade etti. Şener, ”Her yıl olduğu gibi bu yıl da MAK ekibi olarak yaz sezonunda, olası boğulmalara karşı  bot ve teknelerle, vatandaşlarımıza anında müdahale edebilme donanım ve ekipmana sahibiz. Birçok arama kurtarma ekibinde bulunmayan malzemelere sahip olan MAK ekibi olarak, Mudanya Belediye Başkanımızın talimatıyla eksiklerimiz tamamlanıyor, ihtiyaç duyulan malzemelerimiz karşılanıyor. Bizler bu yıl da vatandaşımızın emrindeyiz” dedi.

MAK EKİBİMİZ 24 SAAT GÖREVİNİN BAŞINDA

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, MAK biriminin çalışmalarına  her zaman destek verdiğini, özellikle yaz aylarında yaşanan boğulma tehlikelerine karşı Mudanyalı hemşehrilerimize verdiği hizmetten dolayı MAK ekibiyle gurur duyduğunu ifade etti. Baykan Türkyılmaz,  ”Geçtiğimiz yıl Mudanya sahilimizde, boğulma tehlikesi yaşayan 100’e yakın vakaya müdahale eden MAK ekibimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Önemli bir görev üstlenen MAK ekibimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz sezonuna tam kapasiteli araç ve ekipmanla 24 saat görev yapmak için hazır bekliyor. Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek amacıyla girdikleri denizde boğulma tehlikesi yaşamaması için gerekli uyarı tabelalarını dikkat edilmesi, yüzme bilmeyenlerin gerekli tedbiri alması, minik yavrularımızın olası tehlikelere karşı ailelerinin dikkatli olması konusunda hemşehrilerimizi bir defa daha uyarmak istiyorum. Üzücü olaylarla karşılaşılmaması için tüm hemşehrilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzur içinde geçirecekleri bir yaz diliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık