solyanreklam
sagreklam

Köy okullarının halini fotoğraflar ile sergiledi

Köy okullarının halini fotoğraflar ile sergiledi

Köy okullarının halini fotoğraflar ile sergiledi
  • 28 Kasım 2014, Cuma 0:00

Köy okullarının halini fotoğraflar ile sergiledi

Cumhuriyet Halk Partisi 22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, “Taşımalı Eğitime Geçtikten sonra kapanan köy okullarının son hali” konulu fotoğraf sergisini Mudanya’da açtı.

22 ve 23’üncü dönemlere Bursa Milletvekili olarak görev yapan Kemal Demirel, köy okulları ile ilgili sergilerine bir yenisini daha ekledi. İlk kez bir ilçede sergisini açan Demirel, köy okullarının ne durumda olduğunu ortaya koydu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı’nın yanı sıra CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı, CHP Kadın Kolları üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri Mahmure Uçar, Ali Polat, Servet Usta ve vatandaşlar katıldı.
15 İL’DE 328 KÖY DOLAŞTI
Bursa ve Türkiye’de tek olduğunu ifade eden Kemal Demirel, “15 İl’de 328 köy dolaşarak bin adet fotoğraf çektim. Milletvekilliği görevimde birçok kez bu konuda TBMM’ye soru önergesi verdim. Köylerde en çok çocuklar ile konuştum. Çocukların feryatları hep aynıydı. Okula yarı aç yarı yok, yarı uykulu gidiyoruz. Biz bu sistemden rahatsızız” diye konuştu. Köy çocuklarının da en iyi eğitimi hak ettiğini dile getiren Demirel, “Öğretmenler sadece çocukları eğitmekle kalmaz, bulundukları köyde akil insan durumundadır “ifadelerini kullandı. 
“16 BİN OKUL KAPATILDI”
Taşımalı sisteme geçildiğinden itibaren Türkiye’de yaklaşık 16 Bin köy okulunun kapandığına dikkati çeken Demirel, 70 öğrencinin taşımalı sistemde hayatını kaybettiğini söyledi. En iyi eğitimin yerinde eğitim olduğuna vurgu yapan Demirel, bu sergiler ile birlikte bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğini söyledi. Gerçekleşen serginin kötü gidişe, karanlık günlere dur anlamını taşıdığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı, verdikleri emeklerden dolayı Demirel’e teşekkür etti.
“ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİMDİR”
Sergi açılışına katılan Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, gerçekleşen sergide sanatsal bir sunumun ötesinde toplumsal bir soruna karşı duyarlılığın ve sorumluluğun bir örneğini gördüklerini söyledi. Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu ancak, en önemli sorunun eğitim olduğunu dile getiren Ay, “Bir toplumu var eden toplumu bilinçlendiren en önemli etkinlik, eğitim etkinlikleridir” dedi.  Taşımalı eğitimlerin yarardan çok zarar verme noktasına geldiğini de dile getiren Ay, “Bizlerde bu sorunlara ortak olarak, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek durumundayız” diye konuştu. Gerçekleşen sergi 28-29 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık