solyanreklam
sagreklam

Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarmas’nn Ödül Töreni’ni gerçekletirdi. Ödül Töreni’nde 5 çalma ‘Edeer Proje’, 3 çalma ise ‘Satn Alma Projesi’ olarak ödüllendirildi.

Törende 5 edeer proje sahiplerinin her birine 50’er bin lira ve mutlaka deerlendirilmesi gereken çalmalar olarak görülen üç satn alma projesinin her birine de 6’ar bin lira ödül verildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ödül törenine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Vali Yardmcs Süleyman Deniz, KKTC Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu, Mersin Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ali Kaya, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, Aydnck Belediye Bakan Ferat Aktan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Ayhan Kzltan, meclis üyeleri, jüri üyeleri, proje insanlar, akademisyenler, sivil toplum kurulularnn yöneticileri ve basn mensuplar katld.

“Dört aylk sürecin gurur gününe gelmi bulunuyoruz”

Ödül Töreni’nde bir konuma yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Üç aylk bir hazrlk döneminin ardndan 2 Mart 2018 tarihindeki ilk jüri toplantsyla balattmz yaklak dört aylk sürecin gurur gününe gelmi bulunuyoruz. ehir planlamas, mimarlk ve peyzaj mimarl alanlarnda ülkemizin sayl uzmanlarndan oluan jürimiz youn bir çalma temposunun ardndan, yarmamzn seçilen fikir projelerini belirlemi bulunuyor. 26-28 Haziran tarihlerindeki son deerlendirme toplantsnda hayli zorlandklarn biliyorum. Zira bavurusu yaplan 62 projeyi, artnamede konulan ölçülere uygun ekilde deerlendirmek zaten zorlu bir iti. Bir de buna projelerin büyük bir ksmnn yüksek kalitesi eklenince deerli jürimizin ii daha da zorlat. Sonunda birbirinden güzel 5 çalmay Edeer Proje, 3 güzel çalmay da Satn Alma Projesi olarak belirlediler. Satn alma bütçemizi daha yüksek tutsaydk, eminim ki daha pek çok projeyi ödüllendireceklerdi” dedi.

“Sadece Mersin’imiz için deil ülkemiz için örnek oluturacak fikirler ortaya çkt”

Asli ve yedek jüri üyelerinin, proje ekiplerinin ve raportörlerin 4 ay boyunca youn bir tempo ile Mersin ve Mersinliler için çaltklarn dile getiren Bakan Kocamaz, “Aln teri ve göz nuru döktüler. Her birine ayr ayr teekkür etmek boynumuzun borcudur. unu ifade etmek isterim ki, her projede çok salam, deneyimli, geni vizyona sahip uzman ekipler çalt. Sadece Mersin’imiz için deil ülkemiz için örnek oluturacak harika proje fikirleri ortaya çkt. Biraz sonra gerçekletireceimiz ödül töreni srasnda, teknik ve estetii ahenkle buluturarak birbirinden güzel proje fikirleri ortaya koyan ekiplerimizi daha yakndan tanma ansn bulacaksnz” eklinde konutu.

Konumann ardndan Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan yarmaclar ve jüri üyelerine ödülleri ve plaketleri takdim edildi. Ödül Töreni kolokyum ile devam etti.

Toplam ödül 250 bin lira

Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarmas’nn Ödül Töreninde datlan toplam ödül miktar 250 bin lira.  simlerin temsil ettii ekiplerin gelitirdii edeer proje fikirlerinin her biri 50’er bin lira ile ödüllendirildi. Mutlaka deerlendirilmesi gereken çalmalar olarak görülen üç proje fikrini üreten ekipler de 6’ar bin lira ödüllendirildi.

Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarmas’nn ödüle layk görülen edeer projeleri ise öyle: Mehmet Zafer Ünal (Yüksek Mimar - Yldz Teknik Üniversitesi), Selahattin Tüysüz (Yüksek Mimar - Yldz Teknik Üniversitesi), Süleyman Yldz (Mimar - Erciyes Üniversitesi), Mehmet Cemil Akta (Peyzaj Mimar - Bartn Üniversitesi), Frat Doan (Yüksek Mimar - stanbul Teknik Üniversitesi)

Edeer ilk be proje arasna giremeyen ancak jüri tarafndan mutlaka deerlendirilmesi gereken çalmalar olarak görülen üç proje fikrini üreten ekiplerin temsilcileri de, Fikret Zorlu (ehir Plancs - Ortadou Teknik Üniversitesi), Zeki erifolu (Yüksek Mimar - Yldz Teknik Üniversitesi) ve Çalar Bar (Mimar - Dokuz Eylül Üniversitesi)

Jüri Bakanln Mimar ve ehir Plancs Prof. Dr. Zekai Görgülü’nün yapt yarmann jürisinde Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Yüksek Mimar Hakan Demirel, ehir Plancs Dr. Levent Ünverdi, ehir Plancs Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sarkaya Levent, Mimarlar Odas Mersin ubesi Bakan Ömer Sakar ve Peyzaj Mimarlar Odas Mersin l Temsilcisi eniz Ate yer ald. Yedek jürilii ise Mimar Doç. Dr. Esra ahin Burat, ehir Plancs Yrd. Doç. Dr. Elif Örnek Özden, Mimar Yrd. Doç. Dr. pek Durukan ve Peyzaj Mimar Yrd. Doç. Dr. Onur Güngör yapt. Projenin raportörlüünü ise Mersin Büyükehir Belediyesi personellerinden Aras Özlem Doan Topalolu ve Havva Çakmak ile Raportör Yardmclar Mevlüt Eker ve brahim Can Ata yürüttü. Jüri Danman Üyelii’ni ise, Yeniehir Belediye Bakan brahim Genç, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, Yldz Teknik Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Yalçn Yüksel ve Yüksek ehir Plancs Ahmet Turgut yapt.

Edeer veya Satn Alma Projesi olarak ödüle layk görülen tüm projelerle ilgili olarak hazrlanan Deerlendirme Raporlar, yarma için özel tasarlanan www.mersinkiyiyarismasi.com sitesinde yer alyor.  Proje fikirlerinin hangi gerekçelerle seçildii ya da elendiine dair detayl açklamalar, effaf bir ekilde kamuoyunun ve uzmanlarn incelemesine sunuldu. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık